12.02.2020

MM: Ruskola/Wulff 10:ntenä, Kurtbay/Keskiselle ja Grönblom/Hokalle lähtövoitot

Australian Melbournen ympäristössä kilpaillaan tällä viikolla maailmanmestaruuksista neljässä olympialuokassa.

Maajoukkuevenekunnista Noora Ruskola ja Mikaela Wulff ovat 49er FX:ssä 10:ntenä. He purjehtivat keskiviikkona sijat kuusi, kahdeksan ja 17.

– Olemme päivässä tyytyväisimpiä startteihimme. Onnistuimme myös viimeisessä lähdössä starttaamaan hyvin, mutta väärä reitinvalinta pudotti meidät kärjestä. Sarjamme on suhteellisen tasainen, ja on kiva jatkaa tästä kultafinaaleihin. Huomiseksi on luvattu kovaa tuulta – tulee hauskaa, Wulff sanoo.

Myös suomalaisvenekunnat Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen (Nacra 17) ja Ronja Grönblom/Veera Hokka (49er FX) onnistuivat keskiviikkona, sillä molemmat tiimit saavuttivat luokissaan lähtövoitot.

– On ollut superhaasteelliset olosuhteet; shiftailevaa, puuskaista ja taistelua merilevän kanssa. Päivän toisessa lähdössä palaset loksahtivat hyvin kohdilleen – loppukisa täysillä kultafliitissä, Grönblom iloitsi.

Kurtbay ja Keskinen ovat Nacran kokonaistilanteessa Australian Geelongissa sijalla 12 ja Grönblom ja Hokka 49er FX:ssä sijalla 23 (25 parasta pääsee kultafinaaleihin). Kaarle Tapper on Laser standardissa sijalla 34 ja Sirre Kronlöf/Selma Valjus 49er FX:ssä sijalla 38.

Tulokset:

Nacra17 ja 49er FX: https://nacra17.org/events/2020-world-championship/ 

Laser standard: https://sailing.laserinternational.org/site/event-site/109/results 

Kuva: Jukka Saarikorpi/SPV