03.08.2018

MM-Århus: Kaarle Tapperilla, Tuula Tenkasella ja Monika Mikkolalla huippualku kisaan

Århusin MM-regatan toinen päivä sujui mukavassa merituulessa. Vauhtiin pääsivät myös Laser-luokat, joissa molemmissa nähtiin suomalaisonnistumisia. Tuula Tenkanen saalisti sijat neljä ja viisi, ja Monika Mikkolapurjehti lähtövoiton ja sijan 14. Tenkanen on nyt seitsemäntenä ja Mikkola yhdeksäntenä.
– Onnistuin purjehtimaan suhteellisen tasaisesti. Toki tein muutaman pienen virheen, joiden vuoksi menetin pari sijaa, mutta pääasia on, että pystyin aloittamaan kisan tasaisesti, Tenkanen sanoo.
Kaarle Tapper jatkoi Laser standardissa alkukesältä tuttua vahvaa menoaan. Hän purjehti sijat kaksi ja kaksi.
– Oli ihan hyvä päivä. Saimme kivaa merituulta, johon löysin vauhdin hyvin. Vähän oli starteissa hakemista, mutta löysin sitten vapaat linjat ja pääsin hyödyntämään venevauhtiani, Tapper kommentoi.
Finnjollissa suomalaiset kohensivat asemiaan kokonaistilanteessa vähän, mutta päivän kolme lähtöä eivät sujuneet täysin suunnitelmien mukaan. Maajoukkuepurjehtijoista Tapio Nirkko on 33:ntena ja Oskari Muhonen40:ntenä.
– Sain kaikissa kolmessa lähdössä hyvät startit, mutta vastatuuliosuuksien reitinvalinnat olivat pielessä ja avotuulillakin minulla oli ongelmia. Vähän liikaa pisteitä on kertynyt alkukisasta, mutta onneksi mitään ei ole vielä menetetty, Nirkko kertoo.
Lauantaina MM-kilpailunsa aloittavat myös skiff-luokat 49er ja 49er FX. Miehissä kilpailevat suomalaisista Victor SilénChristoffer Silén ja Martin MikkolaMarkus Ihamuotila. Naisissa Suomea edustaa kolme venekuntaa: Noora Ruskola/Mikaela Wulff, Sirre Kronlöf/Selma Valjus ja Sara Ehrnrooth/Ronja Grönblom.

Århusissa jaetaan 2.-12.8.2018 jopa 101 vuoden 2020 olympialaisten 250:stä maapaikasta. Purjehtijoita Tokion 10:ssä veneluokassa tullaan näkemään yhteensä 350. Suomen tavoitteena on saavuttaa Århusista viisi maapaikkaa. 

Suomalaistulokset:

Maajoukkue:
Kaarle Tapper, Laser standard:  (2., 2.)
Tuula Tenkanen, Laser radial: 7. (4., 5.)
Monika Mikkola, Laser radial: 9. (1., 14.)
Tapio Nirkko, Finnjolla: 33. (11., 12., 21.)
Oskari Muhonen, Finnjolla: 40. (9., 27., 19.)

Haastaja-ryhmä ja muut suomalaiset:
Niklas Lindgren/Matias Autio, 470: 52.
Mikael Hyryläinen, Finnjolla: 54.
Erica Partanen, Laser radial: 67.
Waltteri Moisio, Finnjolla: 80.
Aleksi Tapper, Laser standard:
Fredrik Westman, Laser standard:
Nooa Laukkanen, Laser standard:

Laser standardin kokonaistilanne ei ole vielä päivittynyt tulossivulle.

Kilpailuinfo ja tulokset: https://aarhus2018.sailing.org 

Tapahtumainfo: https://www.aarhus2018.com 

Kuva: Jukka Saarikorpi/SPV