06.06.2021

Mikkola seitsemäs maailmancupissa, Tenkanen 13:s

Monika Mikkola sijoittui seitsemänneksi olympiapurjehduksen maailmancup-osakilpailussa Hollannin Medemblikissä. Hän oli sunnuntain Laser radial -mitalilähdössä neljäs.

– Mitalilähtöön pääseminen maailmancupissa on aina kivaa. Tänään tuuli enemmän kuin muina päivinä. Oli hauska nähdä, että vauhtini riittää tässäkin kelissä ja pärjään parhaita vastaan. Pieni taktinen virhe vei minulta mitalilähdön voiton, mutta toisaalta edelleni pääsi paljon nopeita, Tokion olympialaisiin suuntaavia tyttöjä, Mikkola kommentoi.

Tuula Tenkanen ei yltänyt 10 parhaan mitalilähtöön, mutta kohensi sijoitustaan kokonaistilanteessa voittamalla viimeisen lähdön sunnuntaina (sijoista 11 eteenpäin sijoittuneille). Tenkasen lopullinen sijoitus oli 13:s.

– Kisa oli minulle vaikea, enkä onnistunut taktisesti. Oli kuitenkin kiva päättää kilpailu yhteen hyvään lähtöön. Seuraavaksi treenaan pari viikkoa Hollannin Scheveningenissä, ja sen jälkeen vietän muutaman viikon kotimaassa ennen lähtöäni Japaniin, Suomea Tokion olympialaisissa edustava Tenkanen sanoo.

Tulokset/Laser radial/ILCA 6: https://manage2sail.com/en-US/event/AR21#!/results?classId=1c5de0bc-8d35-408d-94b3-558cdb0e3670