31.03.2017

Mikkola kolmantena ja Tenkanen neljäntenä mitalilähtöön

Suomalaisilla Laser radial -purjehtijoilla on kihelmöivä tilanne Palma de Mallorcan Eurosaf-regatassa, kun luokan kymmenen parasta starttaa huomenna mitalilähtöön. Monika Mikkola nousi perjantain 10:nnen ja kuudennen sijansa myötä kolmanneksi.

– On mukava huomata, että talven treeni näkyy. Tämä on minulle erittäin harvinainen tilanne, kun lähden mitalilähtöön puolustamaan mitalisijaa, Mikkola sanoo.

Tuula Tenkanen on hyvän alkuviikkonsa ansiosta neljäntenä.

– Finaalipurjehdukset ovat olleet minulle täällä vaikeita. Pitkä kilpailutauko näkyy siinä, että kisarutiinit olivat vähän hakusessa, etenkin tällaisessa kilpailussa, jossa on paljon veneitä, perjantaina sijat 25 ja 12 purjehtinut Tenkanen kertoo.

Mikkolalla on neljän pisteen etumatka Tenkaseen ja yhdeksän pisteen kipuaminen ykköspaikkaa pitävään Kiinan Dongshuang Zhangiin. Mitalilähdössä jaetaan tuplapisteet.

Tapio Nirkon regatta Finnjollassa päättyi seitsemänteen sijaan. Hänen luokassaan kokeillaan uutta kilpailumuotoa, jonka mukaisesti lauantain finaalissa kilpailee vain viisi parasta venettä.

Tuuli Petäjä-Sirénin RS:X-kilpailu ei sujunut tuloksellisesti ihan toiveiden mukaan, mutta kokenut purjelautailija näki suorituksissaan hyviä merkkejä.

– Tästä on ihan jees jatkaa hyvin alkanutta duunia. Purjehdin ensi kertaa tällä kaudella ilman kovia selkäkipuja, joten positiivista sekin, Petäjä-Sirén hymyilee.

Hän suuntaa huhtikuussa harjoittelemaan Ranskan Marseilles’iin, jossa ratkotaan RS:X-luokan Euroopan mestaruudet toukokuussa.

Palmalla odoteltiin perjantaina pitkään tuulta, ja purjehduspäivä venyi siksi iltaan. Sinem Kurtbayn ja Janne Järvisen purjehdukset Nacrassa ja Noora Ruskola/Mikaela Wulffin kilpailut 470-luokassa olivat vielä kesken.

Palma de Mallorcan perinteisessä olympialuokkien Trofeo Princesa Sofia -regatassa kilpailee yli 800 purjehtijaa. Kilpailu päättyy lauantaina 1. huhtikuuta.

Tulokset, purjehdusmaajoukkue, Trofeo Princesa Sofia:

Monika Mikkola, Laser radial: 3. (10., 6.)

Tuula Tenkanen, Laser radial: 4. (25., 12.)

Lopputulokset:

Tapio Nirkko, Finnjolla: 7. (4., 5.)

Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X: 22. (21., 18.)

Kesken:

Sinem Kurtbay/Janne Järvinen, Nacra17: 26. (24., 24., kolmas lähtö kesken)

Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 470: 35. (hopeafinaalissa12. ja toinen lähtö kesken vielä)

Maajoukkueen lisäksi kilpailussa olivat suomalaisista mukana Mikael Hyryläinen, Oskari Muhonen ja Waltteri Moisio Finnjollassa, Victor ja Christoffer Silén 49erissa, Nooa Laukkanen ja Aleksi Tapper Laser standardissa ja Erica Partanen Laser radialissa.

Näin Palmalla kilpaillaan: http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-newsitem/text/48-trofeo-s-a-r-princesa-sofia-iberostar-en/textnews/the-catalyst-for-change-at-the-trofeo-princesa-sofia-iberostar-en/page/0/return/race

Tulokset: http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-resultsall