01.04.2017

Mikkola juhlii kolmatta sijaa Palmalla, Tenkanen kuudes

Laser radial -purjehtija Monika Mikkola sijoittui kolmanneksi Palma de Mallorcan perinteisessä olympialuokkien Trofeo Princesa Sofia -regatassa. Tuula Tenkanen putosi varaslähdön myötä lopputuloksissa kuudenneksi.

– Mitalilähdössä oli aika villiä menoa, sillä täällä tuulee nyt 10-15 metriä sekunnissa. Tämä ei ole vahvin kelini, mutta tänään meni tarpeeksi hyvin, mitalilähdössä kahdeksanneksi sijoittunut Mikkola iloitsee.

Hän on hallitseva nuorten maailmanmestari, joka on spurtannut kärkeen myös aikuisissa. Mikkola sijoittui Miamin maailmancupissa tammikuussa neljänneksi.

– Lähden nyt kahdeksi viikoksi kotiin, ja seuraava kilpailuni on Hyères’in maailmancup Ranskassa. Siellä on yleensä myös tämänkaltaista keliä, joten tavoitteenani on kehittää purjehdustani kovalla tuulella paremmaksi, Mikkola sanoo.

Tuula Tenkasella oli mainio mahdollisuus kiriä kolmen parhaan joukkoon, sillä hän ylitti maalilinjan kolmantena. Tenkanen oli kuitenkin ottanut varaslähdön.

– Ajattelin, että olin siinä rajalla, mutta en ollut varaslähdöstäni varma. Kokonaisuutena olen tähän kilpailuun kuitenkin tyytyväinen, lonkkaleikkauksessa syksyllä käynyt Tenkanen kommentoi paluutaan.

Tulokset, purjehdusmaajoukkue, Trofeo Princesa Sofia:

Monika Mikkola, Laser radial: 3. (8./16 pistettä)

Tuula Tenkanen, Laser radial: 6. (OCS/varaslähtö)

Kaikki tulokset: http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race-resultsall