23.01.2018

Miamin maailmancup starttaa olympiapurjehtijoiden kauden

Maailman olympialuokkien kerma kokoontuu tällä viikolla Yhdysvaltain Miamiin, jossa kilpaillaan tiistaista sunnuntaihin vuoden ensimmäisessä maailmancupissa. Suomalaisista kilpailuun osallistuvat Laser radial -luokassa Tuula Tenkanen ja Monika Mikkola, Laser standardissa Kaarle Tapper ja Finnjollassa Tapio Nirkko.

Tenkanen ja Mikkola ovat harjoitelleet Miamissa jo lähes kolme viikkoa.

– Nyt on kauden ensimmäinen kisa, joten on kiva nähdä, missä menen. Olosuhteet ovat olleet hyvät ja treenitkin menneet mukavasti, Tenkanen kertoo.

Nirkko on keskittynyt syksyn ja alkutalven aikana fysiikkaharjoitteluun.

– Pientä ruostetta voi olla vielä matkassa, mutta treenit ovat sujuneet yllättävänkin hyvin. Voin siis kohdistaa kilpailuun myös tuloksellisia odotuksia. Kärkisijat ovat mahdollisia, Nirkko sanoo.

– Yritän kuitenkin ajaa kisassa vähän uudenlaisia päätöksentekoa ohjaavia ajatusmalleja käytäntöön, joten oppimistavoitteet ovat Miamissa tulosta tärkeämpiä. Maaliskuun EM-kisoissa Espanjan Cadizissa olisi tarkoitus olla oikeasti iskussa, Nirkko jatkaa.

Tokion 2020 olympialaisten ensimmäiset maapaikat jaetaan jo elokuun MM-regatassa Tanskan Århusissa. Siellä aikoo olla mukana myös Lontoon olympiahopeamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén, jonka toisen lapsen laskettu aika on keväällä.

– Tavoitteenamme on saavuttaa Århusissa viisi maapaikkaa. Kaikkiaan meillä on tälle kaudelle viime vuotta suuremmat tulokselliset odotukset – niin konkarien kuin nuorempienkin maajoukkuepurjehtijoiden osalta, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry tiedottaa kilpailusta päivittäin Facebookissa https://www.facebook.com/SailingTeamFinland.

Ensimmäiset lähdöt purjehditaan tänään, ja suomalaisluokkien mitalilähdöt kilpaillaan sunnuntaina 28. tammikuuta. Aikaero Miamiin on -7 tuntia. 

Näin seuraat kilpailua/tulokset: http://www.sailing.org/news/86150.php#.WmcCbrZDy3U