03.02.2019

Miamin maailmancup: Nirkko, Muhonen, Mikkola ja Tapper Miamin mitalilähdöissä

Miamin kevyttuulinen maailmancup on edennyt mitalilähtöihin, joissa ovat sunnuntaina mukana niin Finnjolla-purjehtijat Tapio Nirkko ja Oskari Muhonen, Laser standardin Kaarle Tapper kuin Laser radialin Monika Mikkolakin.
Nirkko suuntaa Finnjollien mitalilähtöön viidenneltä sijalta ja Muhonen kuudennelta.
– Lauantai oli kevyt, ja välillä tuuli kuoli kokonaan. Päivän ainoa lähtö oli minulle hankala, sillä tein pari huonoa reittivalintaa. Maksoin niistä kalliin hinnan ja lipsahdin kokonaistilanteessa viidenneksi, Nirkko harmitteli.
Muhonen sen sijaan onnistui lauantaina viidennen sijan arvoisesti. Molemmat suomalaiset ovat hyvällä iskuetäisyydellä mitalisijoista.
– Tosi tiukat pisteet. Minulla on kolme pistettä kolmossijaan ja 11 pistettä ykköseen. Mitalilähdössä on vielä kaikki auki, Muhonen kommentoi.
Kaarle Tapper kohensi asemiaan Laser standardissa purjehtimalla sijat 12 ja yhdeksän. Hän on kokonaistilanteessa nyt seitsemäntenä samoin kuin Monika Mikkola Laser radialissa.
– Mitalilähdön tuplapisteet antavat minulle vielä hyvän mahdollisuuden parannella loppusijoitustani, ja lähden hyökkäämään täysillä. Hyvillä fiiliksin mitalilähtöön, Tapper pohti.
Mikkola onnistui päivän toisessa lähdössä erinomaisesti ja nappasi siitä lähtövoiton.
– Harmittaa, ettei minulla ole enää mahdollisuuksia nousta ihan kärkeen, mutta mahdollisuus ekstratreeniin kovassa seurassa on aina tervetullutta. Minun pitää vielä tehdä töitä päästäkseni sinne, minne haluan, mutta oikealla tiellä ollaan, Mikkola iloitsi.

Maajoukkuetulokset, Miamin maailmancup:
Tapio Nirkko, Finnjolla: 5. (25.)
Oskari Muhonen, Finnjolla: 6. (5.)
Kaarle Tapper, Laser standard: 7. (12., 9.)
Monika Mikkola, Laser radial: 7. (13., 1.)
Tuula Tenkanen, Laser radial: lopullinen sijoitus 17.

Mitalilähtöjen aikataulu (Suomen aikaa):
Finn: 20.45
Laser radial: 21.30
Laser standard: 22.17

Lähdöt katsottavissa suorina lähetyksinä täältä: https://youtu.be/1utr_XXzeZY

Tulokset: https://www.manage2sail.com/fi-FI/event/cb020d78-c90b-40c3-ae32-a15882df1bdd#!/results?classId=4e6b5dfc-631f-40e7-82e0-faa4c1eb3c25

Kuva: Sailing Energy