03.02.2019

Miamin maailmancup: Muhonen nousi mitalilähtövoitollaan toiseksi

Finnjolla-purjehtija Oskari Muhonen hallitsi Miamin maailmancupin mitalilähdössä vallinneet todella kevyet tuulet ja ylitti maalilinjan ensimmäisenä. Näin hän sai pistetililleen vain kaksi pistettä, joiden ansiosta nousi lopputuloksissa toiseksi.
– Oli aika kevyt tuuli ja sekalaista aaltoa. Otin hyvän startin ja pääsin ajamaan vapaissa tuulissa koko lähdön ajan, Muhonen hymyili.
– Ihan jees fiilis. Alkuviikko ei ollut minulle niin hyvä, mutta lopussa kulki hyvin. Onnistuin purjehtimaan tuloksellisesti tasaisen kilpailun.
Tapio Nirkko oli mitalilähdössä kahdeksas ja päätti regatan seitsemänteen sijaan. Nirkko purjehti regatan alkuosan erinomaisesti ja piti kahdesti jopa kärkipaikkaa.
– Kahtena viimeisenä päivänä olin vain koko ajan väärässä paikassa. Ei auta, että purjehtii kisan alun hyvin, jos sulaa lopussa, Nirkko harmitteli.
Myös Laser standardin mitalilähdössä nähtiin suomalaisosaamista. Kaarle Tapper sijoittui viimeisessä lähdössä kuudenneksi ja kokonaistuloksissa seitsemänneksi.
– Kisa oli kokonaisuutena minulta hyvä. Kevyt tuuli ei ole kuulunut vahvuuksiini, joten oli todella kiva onnistua nyt näin hyvin, Tapper sanoi.

Kevyen tuulen taituri Monika Mikkola oli Laser radialin mitalilähdössä kuudes ja lopputuloksissa kahdeksas.

– Tein tänään vähän turhia virheitä, jotka maksoivat loppusijoituksessani. Vaikeaa oli, mutta sellaista se on välillä. Nyt vain lisää treeniä, Mikkola kommentoi.

Mitalilähtöjen suomalaiset:

Oskari Muhonen, Finnjolla: 2. (2 pistettä/mitalilähdön 1.)
Tapio Nirkko, Finnjolla: 7. (16 pistettä/mitalilähdön 8.)
Kaarle Tapper, Laser standard: 7. (12 pistettä/mitalilähdön 6.)
Monika Mikkola, Laser radial: 8. (12 pistettä/mitalilähdön 6.)

Tulokset: https://www.manage2sail.com/fi-FI/event/cb020d78-c90b-40c3-ae32-a15882df1bdd#!/results?classId=4e6b5dfc-631f-40e7-82e0-faa4c1eb3c25