29.01.2019

Miamin maailmancup alkaa kevyehkössä maatuulessa

Olympialuokkien kilpailuvuosi starttaa tänään Miamin maailmancupin merkeissä. Perinteiseen regattaan osallistuu koko maajoukkue Tuuli Petäjä-Siréniä lukuun ottamatta.

Nacra 17 -venekunnassa on kuitenkin tapahtunut väliaikainen muutos, kun Sinem Kurtbay saa Miamin kisaan rinnalleen 49erin olympiamenestyjänä tunnetun Kalle Baskin. Janne Järvinen joutuu pitämään purjehduksesta taukoa loukkaantumisen vuoksi.

– On hienoa, että Kalle pääsi tuuraamaan Jannea tänne, sillä Sinemin kannalta on tärkeää pitää kilpailurutiinia yllä. Kilpailun suhteen ei tässä tilanteessa voida luoda tulosodotuksia, koska Kallen ja Sinemin yhteinen harjoitusaika jäi lyhyeksi, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo.

Miamin edustalle on luvattu täksi päiväksi kevyttä maatuulta.

– Alkupäivien keli voi olla osalle purjehtijoistamme haaste, mutta kokonaisuutena tilanne on ihan positiivinen. Erityisesti Monika Mikkolalla, Tuula Tenkasella, Kaarle Tapperilla ja Oskari Muhosella on takanaan hyvä treenisyksy. Tapio Nirkko piti syksyn taukoa purjehduksesta, mutta treenien perusteella paluu vesille on sujunut mutkattomasti, Wilenius kertoo.

Maajoukkueesta kilpailussa on mukana myös uuden valmentajan kanssa harjoitteleva Noora Ruskola/Mikaela Wulff. Laser standardissa kilpailee suomalaisista Tapperin lisäksi kokenut Fredrik Westman.

Maajoukkue Miamissa:

Monika Mikkola, Laser radial
Tuula Tenkanen, Laser radial
Kaarle Tapper, Laser standard
Tapio Nirkko, Finnjolla
Oskari Muhonen, Finnjolla
Sinem Kurtbay/Kalle Bask, Nacra17
Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX

Näin seuraat kilpailua: http://www.sailing.org/news/88339.php#.XFBlDrZDy3W