22.01.2019

Matkaveneilyn Suursaari-ilta keskiviikkona 27.2.

Järjestämme yhdessä NJK:n kutsumana kaikille matkaveneilijöille tarkoitetun Suursaari-illan Helsingin Koivusaaressa keskiviikkona 27. helmikuuta kello 18 alkaen.

**

Suomalaiset ovat saaneet kahdet luvat Suursaaren purjehdukseen viime vuonna. Ilmoittaudu mukaan matkaveneilyn iltaan, jossa kerrotaan näiden viimevuotisten kokemusten pohjalta lupa-asioista ja käytännön kokemuksista haluaapa sitten Viipurin tai Kronstadtin kautta Suursaareen 2019 tai myöhemmin.

Peter Holst rantautui Suursaareen kesällä 2018. Kuulemme, kuinka hän sai haettua luvat ja millaisen matkan hän teki Suursaareen miehistönsä kanssa. Holstilla on yritys, Lähialuematkat (Russian Tours), ja pitkä, yli kahdenkymmenen vuoden kokemus viisumien järjestämisistä ja Venäjän matkoista. Nyt tavoitteena on auttaa meitä muistakin purjehtimaan Suursaareen ja muihin alueen ”vanhoihin suomalaissaariin”.

Toisena luvan saaneena purjehtijana kuullaan Veijo Parviaista Kotkan Pursiseurasta. Hänellä on valtava osaaminen ja kokemus Venäjän alueilla purjehtimisesta ja eskaadereista. Parviainen kertoo myös kokemuksistaan. Hänen viime kesän syksyinen lupa jäi käyttämättä, kun syysmyrskyt estivät turvallisen lähdön. Sen sijaan ensi kesälle 2019 on luvassa uudet lupa-anomukset niin FSB:lle kuin rajaviranomaisillekin. Kesän eskaaderi, jonne veneet voivat ilmoittautua mukaan lähtee heinäkuussa matkaan Haapasaaren kautta.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästäTervetuloa mukaan!

Lisää tietoa verkossa;

yle.fi/uutiset/3-10284675
yle.fi/uutiset/3-8966377
yle.fi/uutiset/3-10217794

Läs samma på svenska på NJK’s hemsida >