07.10.2023

Markkinoi seuran toimintaa Sporttihaussa – uusia harrastajia seuralle

Suomen Olympiakomitea on tuonut liikunta- ja urheiluharrastukset koko Suomen saataville tänä syksynä. Urheiluyhteisöjen yhteinen palvelualusta Suomisport laajeni ja uudistui valtakunnalliseksi Sporttihauksi, jossa kaikki harrastukset löytyvät yhdestä paikasta. Sporttihaku on valtakunnallinen urheiluseurojen palveluiden verkkokauppa ja tarjoaa seuroille ilmaisen markkinointikanavan toiminnalleen.

Suomen Purjehdus ja Veneily kutsuu jäsenseurat mukaan markkinoimaan oman seuran tarjontaa Sporttihaun kautta. Autamme sillä uusia ihmisiä löytämään purjehdus- ja veneilyharrastuksen pariin. Sporttihakuun mukaantulo ei edellytä laajempaa Suomisportin käyttöä tai maksupalvelusopimuksen tekemistä. Mukaan kannattaa lähteä, vaikka käyttäisitte muita järjestelmiä. Mukaan pääsette heti maksutta.

Suomisportissa jo nyt

  • yli 1100 urheiluseuraa ja lajiliittoa.
  • 800 000 rekisteröitynyttä käyttäjää.
  • yli 300 000 tapahtumaa.
  • miljoona kävijää vuosittain.

Sporttihakua markkinoidaan suomalaisille liikkujille digissä ja kampanjaluonteisesti myös muilla tavoin ympäri Suomen. Seurasi ja sen palvelut löytyvät valtakunnallisen ja alueesi liikkujille digitaalisen markkinoinnin ansiosta.​​​ Kampanja ohjaa suoraan Suomisportin Sporttihakuun löytämään myös teidän seuranne palvelut, kun olette siellä mukana.​ 

Mukaan Sporttihakuun pääsette kahdella tapaa – helposti

Seuranne perustiedot ovat jo Suomisportissa, eikä Sporttihaun hyödyntäminen vaadi seuraltanne Suomisportin laajempaa käyttöä tai maksupalvelusopimuksen tekemistä. Mukana kannattaa olla, vaikka seurallanne olisi muita palveluita/järjestelmiä käytössä.

  1. Luokaa Suomisporttiin seurastanne / seuranne toiminnasta yksi mainostapahtuma, josta ohjaatte seuran omille nettisivuille.
  2. Luokaa Suomisporttiin seuran tapahtumat, jotka voivat olla esimerkiksi kursseja, leirejä, matalan kynnyksen kokeilutapahtumia, avointen ovien päiviä, kokeilukertoja tai muita tapahtumia. Tapahtumat voivat olla pelkkiä mainostapahtumia (ohjaus seuran nettisivuille) tai myös ilmoittautumiset voi kerätä Suomisportissa. (Maksullisia tapahtumia varten seura tarvitsee maksupalvelusopimuksen.)

Muistakaa lisätä tapahtumaan laji /lajit, joita luotu tapahtuma edustaa. Lajivalinta on paikkakunnan ohella yksi tärkein hakuehto, joilla käyttäjät etsivät tapahtumia / harrastuksia palvelusta. 

Sporttihaun seurojen sivuilta löydätte lisätietoa ja ohjeita, esim. lyhyen ohjevideon, miten seura voi luoda tapahtuman Sporttihakuun.

Sporttihausta voitte käydä kurkkaamassa, minkälaisia tapahtumia /ryhmiä / seuramainoksia palvelussa tällä hetkellä on jo tarjolla yli 2000 ilmoituksen joukossa.

Vinkki: Seuran kannattaa laittaa ilmoitus purjehdus – ja veneilytoiminnasta Sporttihaun tapahtumiin, vaikka kurssit myytäisiin muulla tavoin. Sporttihaussa voi linkata tiedot suoraan informaatio- tai myyntikanaviin.