13.07.2019

Marcus Johnsson ja Jussi Myllymäki ajoivat Offshore 3C -luokassa MM-hopeaa

Hallitsevina maailmanmestareina Norjan Tvedestrandin MM-kisoihin matkanneet Marcus Johnsson ja Jussi Myllymäki saavuttivat tällä kertaa MM-hopeaa. Tämän vuoden kilpailu oli täysin kahden kauppa.

Kilpaveneilyn Offshore 3C -avomeriluokan MM-kilpailut käytiin 10.–13. heinäkuuta Norjan Tvedestrandissa. Suomalaisista mukana olivat totuttuun tyyliin hallitsevina maailmanmestareina kisoihin matkanneet Marcus Johnsson navigaattorinsa Jussi Myllymäen kanssa. He voittivat viime vuonna Öregrundissa ajetut MM-kisat.

Johnsson on pitkällä urallaan saavuttanut peräti kuusi maailmanmestaruutta, mutta tänä vuonna palkintokaappi täydentyi hopeisella mitalilla. Voittoon ajoi kotivesillään kisanneet norjalaiset Erik S. Johansen ja Robert Aunvik.

– Ihan hyvin kisat menivät. Yhden sijan verran olisi voinut parantaa, mutta tähänkin tyydytään. Joskus alkupuolella uraa tästäkin olisi ollut oikein tyytyväinen, kertoo Johnsson.

Hän sanoo MM-hopean olevan oikein hieno saavutus, mutta pitkän ja menestyksekkään uran jälkeen himmeämpiä mitaleita ei varsinaisesti enää keräillä. Johnsson toteaa kärjistäen, että jos ei voita niin, sillä ei ole juuri merkitystä onko toinen vai viides.

Kilpailun voittaneet norjalaiset voittivat kolmesta lähdöstä kaksi ensimmäistä ja tulivat viimeisessä toiseksi. Johnsson ja Myllymäki voittivat viimeisen ja sijoittuivat kahdessa ensimmäisessä startissa toiseksi.

– Voittajakaksikko oli oikeastaan ainoa, josta oli tällä kertaa vastusta. Heidän kanssaan tässä on kinasteltu koko viikko. Muut olivat aika kaukana takana ja viimeisessä startissa olisi tarvittu muita siihen meidän ja heidän väliin, Johnsson sanoo.

Hän harmittelee varsinkin toisen lähdön pientä arviointivirhettä. Suomalaiset päätyivät valitsemaan liian pienen potkurin veneeseensä, koska odottivat aallokon olevan voimakkaampi. Lähes tyynessä säässä ajetussa startissa suomalaiset eivät pystyneet vastaamaan Johansenin ja Aunvikin vauhtiin.

Johnsson kertoo, että he ovat pärjänneet todella hyvin aina Tvedestrandissa, kun olosuhteet ovat olleet hankalat. Hän sanoo avomeriosuuksien olevan pitkiä ja jos voimakkaassa aallokossa saa hyvän rytmin päälle, niin suuria eroja syntyy nopeasti. Suomalaisten voittama viimeinen startti oli kisojen ainoa lähtö, jossa aallokkoa oli.

Suomalaiskaksikon kausi jatkuu seuraavaksi Ruotsin perinteikkäässä Roslagsloppetissa elokuun alussa. Johnsson sanoo, että todennäköisesti kausi myös päättyy siihen kisaan, koska muita arvokilpailustartteja ei tänä vuonna enää ole.

Kuva: Jesper Zander