04.12.2019

Maapaikkakarsinta ja MM: Grönblom ja Hokka upeasti seitsemäntenä

49er FX- ja Nacra 17 -luokat eivät päässeet avauspäivänä tiistaina purjehtimaan lainkaan, mutta keskiviikkona molemmissa luokissa saatiin ajettua neljä lähtöä. Ronja Grönblom/Veera Hokka (4., 3., 10., 18.) suoriutui suomalaistiimeistä parhaiten ja on tuloslistalla Uuden-Seelannin Aucklandissa seitsemäntenä.
– Onnistuneet startit ja toimivat reittivalinnat auttoivat meitä tänään. Keli oli suunnilleen samanlainen kuin viime viikon treenikisassa, Grönblom iloitsi.
Sirre Kronlöf/Selma Valjus on sijalla 31 ja Noora Ruskola/Mikaela Wulff 41.
– Jouduimme toisessa lähdössä tekemään paniikkivendan (vastatuulikäännöksen), koska toinen vene oli tulossa täysiä meitä päin eikä nähnyt meitä. Kaaduimme ja menetimme 10 sijaa. Teimme protestin, mutta emme saaneet tilanteesta hyvitystä, Ruskola harmitteli.
– Päivä ei ollut muutenkaan meiltä paras mahdollinen, ja etenkin starteissa meidän pitää olla rohkeampia. Huomenna on uusi päivä ja neljä viimeistä karsintastarttia. Eiköhän tämä tästä, Ruskola jatkoi.
Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen kokivat myös haasteita vesillä. He ovat nyt sijalla 34.
– Otimme huonoja startteja ja olimme hitaita. Peräsimeen juuttunut merilevä ei ainakaan auttanut asiaa, Kurtbay summasi.

Suomalaiset luokkiensa kokonaistilanteissa:

49er FX, Ronja Grönblom/Veera Hokka: 7.
49er FX, Sirre Kronlöf/Selma Valjus: 31.
49er FX, Noora Ruskola/Mikaela Wulff: 41.
Nacra 17, Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen: 34.
49er: Juho Kotiranta ja Robin Berner: 70.

Liveseuranta: https://www.sidelineapp.com/…/49er-49fx-nacra17-world-cham…/

Tulokset: https://nacra17.org/events/2019-world-championship/?event_id=8530