05.12.2019

Maapaikkakarsinta ja MM: Grönblom ja Hokka kultafinaaleihin

Suomalaistoiveet 49er FX -luokan olympiamaapaikan saavuttamisesta Aucklandin MM-kilpailuista elävät yhä, kun Ronja Grönblom/Veera Hokka selviytyi ainoana sinivalkoisena tiiminä kultafinaaleihin. Kaksikko on kokonaistilanteessa kahdeksan lähdön jälkeen 15:ntenä.

– Oli haastava päivä. Onnistuimme kolmessa neljästä tärkeästä lähdöstä ja pääsimme toteuttamaan haluamaamme strategiaa. Olemme superinnoissamme siitä, että pääsemme ajamaan kovatasoisessa kultafleetissä, Grönblom iloitsee.

MM-kilpailuissa on suoraan jaossa kuusi olympiamaapaikkaa Tokioon 2020. Suomi on tällä hetkellä seitsemäntenä vertailussa, jossa ovat mukana vailla paikkaa olevat maat (10 mukana kultafinaaleissa).

FX:ien maapaikkajahtia avittavat todennäköisesti Oseanian ja Afrikan maanosat, joilta vapautunee kaksi paikkaa. Näin ollen Suomelle riittänee sijoittuminen kahdeksan parhaan karsijan joukkoon.

– Päällimmäisenä mielessä on tosi suuri harmitus, mutta olemme samalla iloisia siitä, miten hyvin Ronja ja Veera ovat vetäneet kisan. Heillä on selvästi tosi hyvä flow päällä, Mikaela Wulff kommentoi.

Nacra 17 -luokassa (Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen) ei maapaikkaa valitettavasti tullut, vaan sen tavoittelemiseen on enää yksi mahdollisuus Genovan maailmancupissa. Tuolloin on jaossa yksi Euroopan kiintiön paikka, mutta sen lisäksi paikkoja voi keväällä vapautua mailta tai maanosilta, jotka eivät ota paikkaansa vastaan.

– Meillä oli tavoitteena saavuttaa Aucklandista paikat sekä FX:ssä että Nacrassa, mutta nyt se jää ainakin Nacran osalta täyttymättä. On ilahduttavaa, että Ronja ja Veera ovat purjehtineet näin vahvasti kilpailun alkupäivinä ja taistelevat vielä täysillä maapaikasta kultafinaaleissa, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo.

Suomalaiset luokkiensa kokonaistilanteissa:

49er FX, Ronja Grönblom/Veera Hokka: 15. (kultafinaaliin)
49er FX, Noora Ruskola/Mikaela Wulff: 38.
49er FX, Sirre Kronlöf/Selma Valjus: 40.
Nacra 17, Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen: 32.
49er: Juho Kotiranta ja Robin Berner: 68.

Liveseuranta: https://www.sidelineapp.com/…/49er-49fx-nacra17-world-cham…/

Tulokset: https://nacra17.org/events/2019-world-championship/?event_id=8530

Kuva: Martin Gahmberg