08.06.2018

Maailmancupin finaalit: Kaarle Tapper nousi viidenneksi – Tenkanen seitsemäntenä

Laser standard -purjehtija Kaarle Tapper jatkaa EM-regatassa nähtyä vahvaa menoaan World Sailingin maailmancupin finaaleissa. Tapper nousi perjantain seitsemännen, viidennen ja toisen sijansa ansiosta kokonaistilanteessa jo viidenneksi.

– Tänään oli hyvä päivä, ja 4-5 m/s merituuli sopi mulle todella hyvin. Otin ihan huippustartteja ja olin heti ylämerkistä asti kärkikahinoissa mukana, Tapper iloitsee.

Kärjen Laser-miehet ovat tiukassa nipussa, sillä maailmancupin finaalia johtavalla Nick Thompsonilla on 22 pistettä ja Tapperilla 31.

– Tällä hetkellä on tosi tiukkaa pisteissä ja peli vielä ihan auki, Tapper sanoo.

Tuula Tenkanen on Laser radialissa seitsemän lähdön jälkeen seitsemäntenä. Hän sijoittui tämän päivän kolmessa lähdössä yhdeksänneksi, neljänneksi ja 13:nneksi.

– Tänään meillä oli kiva merituuli ja hauskat aallot. Oli kiva purjehtia eilisen odottelun jälkeen. Päiväni oli vähän vaihteleva; yksi lähtö oli suhteellisen hyvä ja parissa oli parantamisen varaa. Ihan hyvät asetelmat jatkaa kisaa, Tenkanen sanoo.

Maailmancupin finaaleissa ei ole mukana muita suomalaispurjehtijoita. Kilpailu päättyy 10 parhaan mitalilähtöihin sunnuntaina.

Tulokset: https://site-isaf.soticcloud.net/worldcup/results/index.php?view=schedule&rgtaid=20812&regattaid=20812#results__20812