27.06.2019

Lightning-luokan MM-kilpailut päättyivät eteläamerikkalaisten juhlaan

Espoossa kilpailtiin 12.-17. kesäkuuta suositun Lightning-purjeveneluokan maailmanmestaruudesta. Pääjärjestäjänä oli Espoon Pursiseura, EPS, tukenaan Tuusulanjärven Purjehtijat, Lohjan Purjehtijat sekä Suomen Lightningliitto.

Ensimmäinen harjoituskilpailu jouduttiin peruuttamaan liian kovan tuulen takia, mutta sen jälkeen sää todella suosi kilpailua; Varsinaisia kilpailupäiviä oli neljä ja joka päivä onnistuttiin viemään läpi suunnitellut kaksi purjehdusta hyvissä tuuliolosuhteissa.

Kylmä vesi ei pelottanut ulkomaisia purjehtijoita – kahdeksan purjehditun kisan jälkeen voittajaksi julistettiin argentiinalainen Javier Conte. Kun toisen ja viidennen sijan valtasivat chileläiset Felipe Robles ja Tito Gonzalez, voidaan jo puhua eteläamerikkalaisten ylivoimasta.

Muut kärkipaikat menivät USA:n purjehtijoille ja yhdeksänneltä sijalta löytyy paras eurooppalainen, kreikkalainen Angelos Vasilas. Suomalaiset eivät aivan kärkipaikoille yltäneet – paras suomalaisvene, kipparinaan nuori Akseli Keskinen, löytyy sijalta 20. 49 osallistuneesta veneestä 17 purjehti Suomen lipun alla, muut 32 venettä edustivat jo mainittujen maitten lisäksi Kanadaa, Saksaa, Sveitsiä, Colombiaa, Italiaa, Brasiliaa ja peräti Nigeriaa.

Tulokset: manage2sail.com/fi-FI/event/Lightningworlds2019#!/results?classId=f7fa98ee-719f-4859-b1af-90599fc0063b

Lightning-luokan veneitä on rakennettu lähes 20 000 kappaletta ja 30-luvulla suunniteltu vene on edelleen varsin suosittu. Kilpailtaessa veneessä on kolmen hengen miehistö. Varsin monessa veneessä oli perhemiehistö ja myös useita naisistoja osallistui kisaan. Suomessa on noin 30 aktiivisti kilpailevaa venettä. Lightning-vene sopii hyvin kuljetettavaksi – 40 jalan kontiin mahtuu neljä venettä. Jotkut ulkomaalaiset katsoivat kuitenkin paremmaksi vuokrata vene Suomesta.

Lisätietoja:

www.lightningworlds2019.com

https://www.facebook.com/LightningWorlds2019/

Tiedotelähde: Suomen Lightningliitto
Kuva: Pepe Korteniemi