27.02.2020

Laser radialien MM-regatta huipentuu perjantaina – Tenkanen 16:s ja Mikkola 25:s

Tuula Tenkanen suuntaa Laser radialien MM-regatan päätöspäivään sijalta 16. Hän purjehti Australiassa torstaina sijat 33, 19 ja viisi.

– Oli vaikea päivä, ja paljon tuulenkääntymiä. Huomenna on vielä kolme lähtöä, ja paljon voi tapahtua, Tenkanen kommentoi.

Monika Mikkola on sijalla 25 (15., 30. ja 19.).

– Tein virheitä varsinkin toisessa lähdössä, ja kultafinaaleissa niistä sakotetaan, Mikkola sanoo.

MM-kilpailu on samalla Tenkasen ja Mikkolan maansisäisen olympiakarsinnan toinen osakilpailu. Vuoden 2019 MM-kilpailu oli ensimmäinen osa, ja tuolloin Tenkanen otti kahdeksan pisteen etumatkan. Karsinnassa otetaan huomioon molempien kilpailujen sijoitukset. Lopullisen valinnan tekee Olympiakomitea.

MM-voitosta saa karsintapisteitä 42, hopeasta 36 ja pronssista 32. Pisteet laskevat siten, että 16:nnesta sijasta saa vain yhden pisteen. Tenkanen keräsi 2019 kahdeksannella sijallaan 12 pistettä ja Mikkola 13:nnella sijallaan neljä.

Mikäli huomenna saadaan purjehdittua vähintään yksi lähtö (eli kilpailun 10. lähtö), lasketaan purjehtijoiden tuloksista kaksi huonointa sijoitusta pois (molemmat karsintalähdöistä tai yksi karsinnoista ja yksi finaaleista).

Tuuli Petäjä-Sirén on naisten RS:X-luokassa yhdeksän lähdön jälkeen sijalla 24.