22.07.2019

Laser radial -MM: Tenkanen jo toisena, Mikkola 14:ntenä

Tuula Tenkanen nousi Laser radial -luokan MM-regatassa jo toiseksi, kun kärkipaikkaa pitäneen Ruotsin Josefin Olssonin pisteet muuttuivat radikaalisti lähtöjen jälkeen. Tenkanen aloitti päivän sijalla 48, mutta onnistui toisessa  viidennen sijan arvoisesti. Kun huonoin sijoitus päätyi poisheitoksi ja myös kilpakumppanivat keräilivät pisteitä, kohensi Tenkanen sijoitustaan.

– Tänään oli hankala päivä; isoja paine-eroja ja tuulenkääntymiä. Tuloksena yksi täysi katastrofi ja yksi hyvä lähtö, Tenkanen viestitti Japanista.

Monika Mikkola on kokonaiskilpailussa 14:ntenä sijoituttuaan kolmanneksi ja 39:nneksi.

– Tasaisuus oli tänään olosuhteiden vaihtelevuuden vuoksi vaikeaa. Monikan ensimmäinen lähtö oli todella hyvä. Toisessa lähdössä hän teki virheitä, jotka johtivat poisheittotulokseen. Neljä lähtöä on vielä jäljellä ja paljon pisteitä jaossa, Mikkolan valmentaja Sietse-Jan Sietzema kertoi.

Laser radial -luokan maailmanmestaruuksista kilpaillaan Sakaiminato Cityssä 19.-24. heinäkuuta. Suomalaisten purjehdukset jatkuvat kultafinaaleissa. Naisten kilpailussa on mukana kaikkiaan 111 Laser radial -purjehtijaa.

Tulokset: https://2019worlds.laserjapan.org/radial/results/ 

Kuva: Jukka Saarikorpi/SPV