28.02.2020

Laser radial -karsinta päättyi Tenkasen hyväksi

Laser radial -luokan MM-kilpailut päättyivät perjantaina Australian Melbournessa. Tuula Tenkanen sijoittui 19:nneksi ja Monika Mikkola 21:nneksi. Maansisäisessä olympiakarsinnassa mukana olleissa 2019 ja 2020 MM-kisoissa Tenkanen (8. ja 19.) oli Mikkolaa (13. ja 21.) vahvempi.

– Laser radial -karsinta oli tiukka, mutta se on molempien MM-kilpailujen osalta päättänyt Tuula Tenkasen hyväksi. On hienoa, että meillä on kaksi huippupurjehtijaa tässä luokassa, mutta valitettavasti voimme lähettää Tokioon vain yhden Laser radial -edustajan, Olympiakomitean purjehduksen lajivastaava Jani Tanskanen sanoo.

Olympiakomitean hallituksen seuraava olympiaedustajien valintakokous pidetään 21.4.

– Olisin toivonut, että maansisäinen karsinta Tuulan ja Monikan välillä olisi käyty korkeammilla sijoilla ja tulostaso olisi ollut parempi, päävalmentaja Joakim Wilenius kommentoi MM-regattaa.

Viimeinen päivä oli kevyttuulinen, eikä kolmesta suunnitellusta lähdöstä voitu purjehtia kuin yksi. Tenkanen oli vaikeuksissa ja pääsi maaliin vasta sijalla 49. Mikkola sen sijaan onnistui ja oli neljäs.

– Suuntaan iloisin mielin kohti Tokiota. Kisa oli kokonaisuudessaan haastava, mutta yritän ottaa siitä opiksi. Tässä on lähes viisi kuukautta aikaa kehittyä, Suomea Pekingin ja Rion olympialaisissa edustanut Tenkanen miettii.

– Purjehdin tänään hyvän lähdön ja tunsin oloni olosuhteissa varmaksi. Harmi, että saimme purjehdittua vain yhden lähdön kolmesta, Mikkola kertoo.

Tulokset: http://sailingresults.net/sa/results/overall.aspx?ID=80330.4

Kuva: Jon West