10.12.2016

Lapsi- ja nuorisotoiminnan talven poimintoja

Ilmoittautuminen ohjaajakoulutuksiin aukeaa tammikuussa, seuroille järjestetään jollakoulujen aloituspäivä ja SPV, seurat sekä Vesisankarit ovat vauhdissa Vene 17 Båt -messuilla.

Lasten ja nuorten toimintaa messuille ja teematapahtumiin 2017
Onko seurallasi suunnitteilla tapahtumia? SPV:n lapsille suunnattu kalusto sopii mainiosti lajiesittelyyn sekä toimintarasteille. Ota yhteyttä ja varaa Mika Hollolta (mika.hollo@spv.fi), jos kiinnostuit.

SPV ja Vesisankarit jälleen Vene 17 Båt -messuilla omalla osastolla
Seurojen ohjaajat ovat tervetulleita mukaan messuille esittelemään lajia ja omaa seuraansa kanssamme. Seurat voivat tuoda esimerkiksi omia junnukouluesitteitä ja videoita osastolle.
Vuoden 2016 messuilla osastolla kävi hurjasti Vesisankareita – lähes 3300.

Lisätietoa Mikalta Hollolta.

Etelä-Suomen jollakoulujen aloituspäivä 29.4.2017
SPV ja ESST kutsuvat kaikki seurat Etelä-Suomen Jollakoulujen aloituspäivään, joka järjestetään 29. huhtikuuta 2017 Meriturvassa. Tilaisuus soveltuu hyvin uusille junnukoululaisille sekä viime vuoden alkeis- ja jatkoryhmille. Seurat voivat markkinoida päivää tutustumispäivänä ja/tai tarjota tapahtumaa kauden aloituspäivänä.

Halukkaat seurat voivat ilmoittautua heti. Tapahtuma on maksuton osallistujilta. Lisätietoja ja seurojen ilmoittautumiset: Mika Hollo

Viime vuonna Hamina-Kotka tuli paikalle omalla bussilla. Tervetuloa siis pidemmältäkin!

Ohjaajakoulutukset 2017: Ilmoittautumislomake avautuu 9.1.2017
Ohjaajakoulutukset alkavat maaliskuussa jatkuen aina lokakuulle asti. Kurssit järjestetään yhteistyössä seurojen kanssa. Yhteistyöseuran kanssa tehdään tilojen, palveluiden ja varusteiden käytöstä kulusopimus.

Kurssipäivämäärät voi käydä tarkistamassa SPV:n kalenterista.
Kurssit: Ohjaajan starttikurssi, ohjaajan peruskurssi, ohjaajan jatkokurssi, kadetti-kilpailun valmennus (uusi), vastuuohjaaja ja junioripäällikkökurssi.
Kurssiohjelmiin on lisätty veneilytaitoharjoitteita sekä niiden opettaminen.
Katso harjoituskirja SPV:n sivuilta: https://spv.fi/materiaalipankki1

IF Veneilykoulun kalustoa voi käyttää myös koululaistapahtumissa
Veneilykoulujen tavoitteena on saada lisää harrastajia purjehduksen ja veneilyn pariin ja opettaa 7–14-vuotiaille lapsille ja nuorille veneilyn perustietoja ja -taitoja. Veneilykoulussa harjoitellaan turvallisia veneilytapoja ja opetetaan ottamaan huomioon muut vesilläliikkujat.

Koululaisryhmille voi suunnata toimintapisteinä purjehdussimulaattoreita, maalla opastettavaa navigointirataa sekä kumiveneellä ajoa (8 hv moottorit).

Vahinkovakuutusyhtiö If tukee liiton työtä turvallisten veneilytaitojen opettamiseksi lapsille ja nuorille, ja yhteistyön ansioista junioritoimintaa käynnistäville seuroille tarkoitettu veneilykoulu voidaan tarjota seuroille edullisesti.

Ota yhteyttä ja varaa Mikalta.

Pikku Kipparikirja joululahjaksi?
Matkaveneilyyn, junnuleireille sekä alkeiskoulutuksen materiaaliksi suunnattu kirja on myynnissä liiton toimistolla nyt 10 euron kappalehintaan +toimitusmaksu (ennen 20 eur).
Kirja toimii hyvin lasten ja nuorten (8-12 v) tapahtumien veneilyn teoriakirjana sekä perheille matkaveneilyyn lomalle teoria ja puuhakirjaksi. Kirjan avulla nuori innostuu helposti lomaveneilyn eri osa-alueisiin. Tilaukset: toimisto@spv.fi