15.02.2020

Kurtbay/Keskinen kiri MM-regatassa yhdeksänneksi

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen sijoittuivat Nacra 17 -luokan MM-regatassa Australian Geelongissa yhdeksänneksi. He purjehtivat lauantain viimeisissä kultafinaalilähdöissä sijat 10 ja seitsemän, joiden ansiosta Kurtbay ja Keskinen ylsivät 10 parhaan mitalilähtöön.

– Olimme viiden parhaan joukossa molemmissa kultafinaalilähdöissä tänään, mutta emme olleet merilevän vuoksi myötätuuliosuuksilla yhtä nopeita kuin yleensä. Akseli paikkasi tänään virheitäni todella hyvin, Kurtbay kiittelee.

Suomalaiskaksikko oli mitalilähdössä erittäin vahva ja ehti maaliin toisena. Kokonaiskilpailun yhdeksäs sija oli kova suoritus myös siksi, että Kurtbay ja Keskinen jättivät taakseen muun muassa hallitsevan olympiavoittajan Argentiinan.
Maailmanmestaruutta juhli Iso-Britannian John Gimson/Anna Burnet.

– Mitalilähdössä oli tuulta yli 20 solmua, joten suunnitelmamme oli pitää homma yksinkertaisena ja luottaa vasempaan laitaan. Menetimme johtoasemamme, mutta olemme todella tyytyväisiä toiseen sijaan – ja regatan sijoitukseen kokonaisuutena, Kurtbay jatkaa.

– Sinem ja Akseli purjehtivat nousujohteisen, tasaisen regatan. Hyvä suoritus, päävalmentaja Joakim Wilenius kommentoi.

49er FX:ssä Noora Ruskola/Mikaela Wulff päätti MM-kilpailun sijaan 19, Ronja Grönblom/Veera Hokka sijaan 23 ja Sirre Kronlöf/Selma Valjus sijaan 41.

– Positiivista kisassa oli, että meillä oli kaksi tiimiä mukana kultafinaaleissa. Noora ja Miksu olivat viimeiseen päivään asti lähellä kärkikymmenikköäkin. Seuraava tähtäin on Genovan maailmancupissa huhtikuussa, jolloin on jaossa Euroopan kiintiön viimeinen maapaikka, Wilenius sanoo.

– Päällimmäisin tunne on nyt iso pettymys, vaikka olemmekin kisaan tätä päivää lukuun ottamatta tyytyväisiä. Emme päässeet tänään kiinni vaihteleviin olosuhteisiin, jotka olivat erilaiset kuin muina kisapäivinä. Moni osa-alue on kuitenkin mennyt paljon eteenpäin, Mikaela Wulff sanoo.

– Kisa oli haastava. Meillä oli ongelmia lähdöissä, ja siksi oli usein vaikeaa päästä toteuttamaan haluamaamme taktiikkaa. Olemme iloisia siitä, että monet päätökset radalla kuitenkin onnistuvat. Sijoitukseen olemme myös tosi tyytyväisiä, mutta kova nälkä jäi tulevan kauden seuraaviin kisoihin, Grönblom summaa.

Juho Kotiranta ja Robin Berner sijoittuivat 49erissa 69:nneksi.

Kaarle Tapper on Laser standardissa sijalla 22. Niin ikään Melbournessa kilpailtava MM-kilpailu päättyy sunnuntaina.

Lopulliset tulokset:

49er FX:

Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 19.
Ronja Grönblom/Veera Hokka, 23.
Sirre Kronlöf/Selma Valjus, 41.

Nacra 17:

Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen, 9.
Nacra17 ja 49er FX: https://nacra17.org/events/2020-world-championship/

Laser standard, tilanne ennen viimeistä päivää:

Kaarle Tapper, 22.
Laser standard: https://sailing.laserinternational.org/site/event-site/109/results

Kuva: Sailing Energy