04.10.2020

Kurtbay/Järvinen seitsemäs EM-regatassa – 49er FX -tiimeillä hyvä nousu

49er FX- ja Nacra 17 -luokkien EM-kilpailu Itävallan Atterseellä päättyi suomalaisittain nousujohteisesti. Sinem Kurtbay/Janne Järvinen sijoittui Nacrassa seitsemänneksi, Ronja Grönblom/Veera Hokka 49er FX:ssä 12:nneksi ja Noora Ruskola/Mikaela Wulff 13:nneksi.

– Tuntuu hyvältä ja olemme tosi tyytyväisiä lopputulokseen. Tuntui vähän kuin olisimme Suomessa purjehtineet; tuuli oli kääntyilevää, vesi tasaista ja oli vain mentävä rohkeasti puuskiin, Kurtbay kommentoi.

Vaikka regatassa ei kahtena päivänä päästy tuulettomuuden tai liian vaihtelevien olosuhteiden vuoksi lainkaan purjehtimaan, saivat tiimit sunnuntaina ensin varhain aamulla ja sen jälkeen iltapäivän tuulissa kilpailtua kunnon päivän.

Grönblom ja Hokka nousivat viimeisenä päivänä tuloslistalla huimasti ja päättivät EM-regatan toiseen sijaan.

– Oli pitkä päivä, mutta saimme purjehdittua neljä lähtöä. Viimeiseen päivään saimme parannettua starttejamme, ja oli kiva lopettaa hyvään tulokseen, Grönblom ja Hokka kommentoivat.

– Päällimmäinen fiilis on se, että peukkuni kesti leikkauksen jälkeen koko kisan. Tuloskin oli monen kuukauden tauon jälkeen jälkeen hyvä, Wulff kertoo.

– Teki ihan hyvää tulla kisaan tuoreella mielellä ja erilaisella valmistautumisella, Ruskola jatkaa.

EM-tulokset, Nacra 17 (tuloksissa mukana argentiinalainen tiimi): https://nacra17.org/events/2020-european-championship/#results

EM-tulokset, 49er FX: https://49er.org/event/2020-european-championship/#49erfxresults