21.03.2021

Kurtbay/Järvinen ja Ruskola/Wulff tiukasti maapaikkajahdissa mukana

Noora Ruskola ja Mikaela Wulff ovat ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen hyvin mukana olympiamaapaikkakamppailussa. Eurooppalaisista 49er FX -maista Tokio-paikkaa vailla ovat Suomen lisäksi Belgia, Kroatia, Venäjä, Ruotsi, Tshekki ja Italia. Lanzaroten kilpailussa on jaossa Euroopan kiintiön viimeinen maapaikka.

– Tuuli oli alueellamme todella kääntyilevä. Voi sanoa, että oli ihan hullu keli. Olemme tosi tyytyväisiä päivään. Ensimmäinen lähtö olisi voinut olla fiasko, koska olimme lähes viimeisiä, mutta saimme noustua hyvin. Jatketaan samalla meiningillä, 10. sijaa pitävät Ruskola ja Wulff kertoivat Lanzarotelta.

Ronja Grönblom ja Veera Hokka purjehtivat ensimmäisessä lähdössä ensimmäisenä maaliin, mutta tuloksiin kirjattiin varaslähtö. Molemmat suomalaistiimit purjehtivat sinisessä karsintaryhmässä, jonka rata-alueella vallitsi epätasainen maatuuli ja pieni aallokko.

– Toinen 49er FX -ryhmä purjehti isommassa aallokossa ja tasaisemmassa tuulessa, joten olosuhteet olivat karsintaryhmien välillä todella erilaiset, maajoukkuevalmentaja Joakim Wilenius sanoi.

Suomi on myös Nacra 17 -luokassa maapaikkapelissä hyvin mukana, kun Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen ovat kolmen lähdön jälkeen kahdeksantena. Suomen lisäksi maapaikkaa eurooppalaismaista hamuavat Hollanti, Venäjä, Kreikka, Kroatia ja Unkari.

– Ensimmäisessä lähdössä Sinemillä ja Jannella oli vielä vähän varovaisuutta, mutta toisessa sekä kolmannessa homma sujui, kuten pitikin, Wilenius kommentoi.

Suomalaiset maapaikkakarsinnassa:

Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX: 10. (10., 7., 5.)
Ronja Grönblom/Veera Hokka, 49er FX: 42. (UFD, 18., 19.)
Sinem Kurtbay/Janne Järvinen, Nacra 17: 8. (10., 6., 5.)

Maapaikkakarsinta päättyy perjantaina 26. maaliskuuta.

Tulokset: https://www.lanzarotewinterseries.com/international/index.php

Kuva: Jukka Saarikorpi