26.06.2022

Kultaa, hopeaa ja pronssia Suomeen Kieler Wochesta!

Kaarle Tapper nousi lähtövoitolla ILCA 7 -luokan kultaan Kieler Wochen päätöspäivänä. Valtteri Uusitalo purjehti pronssille. Monika Mikkola purjehti hopealle ILCA 6 -luokassa. Aleksandra Blinnikka purjehti pronssia iQFoil-luokassa.

Kaarle Tapper purjehti nousujohteisen regatan, ja hallitsi päivän mitalilähtöä.

– Olen tosi tyytyväinen koko viikon kisaan. Kisat lähtivät vähän heikosti käyntiin mutta sain juonenpäästä kiinni. Venevauhti oli priimaa koko kisan ajan, sekä vasta- että myötätuulessa. Starteissa jäi vähän parantamisen varaa, mutta tällä kertaa se riitti voittoon. On ollut vähän vaikea kevät, niin oli kiva aloittaa kausi voitolla, Tapper totesi palkintojenjaon jälkeen.

Monika Mikkola lähti mitalilähtöihin kolmannelta sijalta, ja nousi päätöspäivänä toisella sijalla hopealle.

– Kiel oli opettavainen kisa, joka kasvatti itseluottamusta. Kuten aina, minulla on vielä paljon kehityksenkohteita. Odotan innolla, että pääsen kehittämään niitä kesän aikana, Monika Mikkola sanoi.  

Valtteri Uusitalo oli ILCA 7 -luokan mitalilähdössä kuudes, varmistaen itselleen pronssin. Uusitalo lähti mitalilähtöön kärkisijalta kokonaistuloksissa.

– Jäin heti startissa vähän muiden armoille, enkä päässyt toteuttamaan omaa purjehdusta heti startin jälkeen. Oli hyvin hankala mitalilähtö sen takia ja vähän jäi hampaankoloon lähdöstä. Uusia kisoja tulee kuitenkin ja pystyn paikkaamaan niihin, Valtteri Uusitalo tiivisti. 

Aleksandra Blinnikka tuo kotiin pronssin iQFoil-luokasta. Jakob Eklund purjehti neljänneksi. iQFoil-luokan osallistujamäärät olivat matalat muihin luokkiin verrattuna.

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen olivat seitsemänsiä. Nacra 17 -tiimin peräsin hajosi mitalilähdön alussa. 49er FX -tiimi Grönblom/Hokka jäivät Kieler Wochessa hopeafinaaleihin lopputuloksella 32. ILCA 7 -luokassa Nooa Laukkanen oli sijalla 11, Aleksi Tapper 24 ja Otto Dahlberg 45. 49er-tiimi Bremer/Korhonen olivat sijalla 56. 

ILCA 6 ja ILCA 7 -luokkien arvokisat kilpaillaan loka- ja marraskuussa. Ensi viikolla pariveneet suuntaavat Tanskan Århusiin, jossa käydään Nacra 17, 49er- ja 49er FX -luokkien Euroopan mestaruuskilpailut. Purjehtijoiden työnteko jatkuu Kieler Wochen onnistumisista ponnistaen.

– Mahtavaa työtä, sekä hienoja onnistumisia laajalla rintamalla. Tietysti osa venekunnistamme joutui myös pettymään. Kilpailun taso ei ollut korkein mahdollinen, nimekkäitä poisjääntejä oli jonkin verran. Se ei kuitenkaan ota meiltä mitään pois, käytimme tilaisuutemme hyvin, sekä osoitimme kehittyvän tuloskykymme. Jatkamme ennakkoluulottomasti työntekoa, tiivisti maajoukkueen valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko

Tulokset Kieler Woche 2022

Sailing Team Finlandin kilpailukalenteri 2022:

1.-10.7. 49er, 49erFX, Nacra 17 EM-kisat, Aarhus, Tanska

8.-15.7. Allianz 2022 Youth Sailing World Championships, Haag, Hollanti

31.8.-5.9. 49er, 49erFX, Nacra 17 MM-kisat, Nova Scotia, Kanada

25.9.-2.10. Formula Kite EM-kisat, Nafpaktos, Kreikka

8.-16.10. Formula Kite MM-kisat, Poetto Beach, Italia

10.-17.10. ILCA 6 MM-kisat, Qingdao, Kiina

15.-22.10. IQFoil MM-kisat, Brest, Ranska

14.-21.11. ILCA 6 & 7 EM-kisat, Hyeres, Ranska

*Aikataulut voivat joidenkin kilpailuiden osalta vielä muuttua/tarkentua.