Kilpavneily F1
14.10.2022

Kilpaveneilyn F1-kausi jatkuu Sardiniassa – suomalaiset tähyävät palkintopallille

Ratamoottoriveneilyn MM-sarja jatkuu tänä viikonloppuna Italian Sardiniassa. Kilpailuun starttaa peräti neljä suomalaista.

F1-luokan kaksinkertainen maailmanmestari, Team Sharjahia edustava Sami Seliö kuuluu kilpailun ennakkosuosikeihin. Seliö on ajanut koko kauden aivan terävimmässä kärjessä, mutta teknisten murheiden ja kilpakumppaneiden virheiden vuoksi pistetili näyttää edelleen nollaa.

Viime kauden tulokkaaksi valittu Gillman Racingin Alec Weckström on ajanut tasaisen kauden ja on MM-pisteissä kuudentena. San Nazzarron osakilpailun kolmas sija syyskuussa oli vahva näyttö nuoren kuljettajan osaamisesta. Tähtäin on kuitenkin korkeammalla.

– Pelkkiä sijoituksia kun katsoo, niin kausi on mennyt kohtalaisen hyvin. Tekniset murheet ovat kuitenkin kummitelleet jokaisessa osakilpailussa. Suurin niistä osui kohdalle viime osakilpailussa, jossa jouduttiin keskeyttämään, kun sähköt katosivat veneestä kokonaan. Vapaissa harjoituksissa selviää, olemmeko saaneet palikat kohdalleen. Toivon mukaan näin on ja sen jälkeen lähdemme jahtaamaan sitä kirkkainta mitalia, Weckström summasi tilannettaan.

Myös toinen viime kaudella debytoinut suomalaiskuljettaja, Team Swedenin Kalle Viippo, lähtee kilpailuun herkullisista asemista. Viipolla on allaan uusi vene, jonka ratissa hän porhalsi edellisen osakilpailun toiseksi nopeimman kierroksen. Viippo on MM-pisteissä sijalla seitsemän.

Suomalaiskattauksen täydentää konkari Filip Roms, joka ajaa tänä viikonloppuna ensimmäisen osakilpailunsa Gillman Racingin kuljettajana ja tekee näin pienen tauon jälkeen paluun kuninkuusluokkaan.

Tulokset ja seuranta: Seuraa F1-kilpailuita ja tuloksia osoitteessa F1H2O.COM ja suomenkielisiä juttuja osoitteessa spv.fi

Lisätiedot: Mikaela Dunderfelt, 040 773 6012, mikaela.dunderfelt@admin

Kilpaveneily Kalle Viippo
Team Swedenin Kalle Viippo ja tallikaveri, hallitseva maailmanmestari Jonas Andersson, kuva Xavier Bertin

F1 Sami Seliö
Sami Seliön kausi on ollut epäonninen

F1 Kilpaveneily
Gillman Racingin Alec Weckström ja Filip Roms (oik), vasemmalla tallipäällikkö Scott Gilman, kuva Xavier Bertin