07.04.2021

Kilpapurjehduksen tukisäätiö jakoi 14 500 eurolla avustuksia

Kilpapurjehduksen tukisäätiö sr tukee sinivalkoisten purjehtijoiden valmentautumista erityisesti olympialuokkien arvokilpailuihin vuosittain jaettavilla avustuksilla. Tänä vuonna avustuksia jaettiin yhteensä 14 500 eurolla. Säätiö kannustaa niin nuoria lupauksia kuin kokeneempia urheilijoita tavoittelemaan kirkkainta menestystä. 

– Säätiö on auttanut minua niin aloittavana 470-luokan purjehtijana kuin nyt kokeneempana purjelautailijanakin valmistautumisessani arvokilpailuihin. Säätiön stipendillä olen rahoittanut muun muassa kilpailujen matka- ja valmennuskuluja. Olympiaprojektin rahoitus koostuu useista pienistä puroista, ja vuosittainen stipendi on tärkeä osa kokonaisuutta. Kannustan nuoria olympialuokkien urheilijoita hakemaan rohkeasti tukea ja tavoittelemaan unelmiaan, Lontoon 2012 olympiahopeamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén sanoo.

Säätiö on tukenut suomalaista kilpa- ja olympiapurjehdusta vuodesta 1937 alkaen. Yli 80 vuoden ajan säätiö tunnettiin L-Säätiönä, kunnes vuonna 2019 nimeksi vaihdettiin Kilpapurjehduksen tukisäätiö.

– Sain säätiöltä tukea Laser- ja 49er-purjehtijana olympialaisissa kilpaillessani. Taloudellisen tuen lisäksi minusta tuntui hyvältä saada henkistä tunnustusta. Stipendi mahdollistaa urheilullisen valmistautumisen, mutta antaa myös itseluottamukselle hyvää boostia. Se on osoitus siitä, että sinuun uskotaan, Sydneyn 2000 olympiavoittaja Thomas Johanson kertoo.

Säätiön varallisuus koostuu L-Säätiön kasvattamasta pääomasta sekä Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n lahjoittamasta Suomen Purjehtijaliiton rahasto-osuudesta.

Säätiöllä on oikeus vastaanottaa tarkoituksensa toteuttamiseksi yksittäisiä rahalahjoituksia ja testamentteja. Henkilö tai yritys, joka haluaa osaltaan olla tukemassa suomalaista olympiapurjehdusta, voi tehdä sen suuntaamalla säätiölle lahjoituksen tai määrämällä varoja testamentilla säätiölle.

Lue lisää Kilpapurjehduksen tukisäätiöstä täältä. 

Avustustensaajat 2021:

Kaarle Tapper, Laser
Tuuli Petäjä-Sirén, RS:X
Tuula Tenkanen, Laser Radial
Oskari Muhonen, Finn
Sinem Kurtbay, Nacra 17
Mikaela Wulff ja Noora Ruskola, 49er FX
Ronja Grönblom ja Veera Hokka, 49er FX
Filip Store, iQFoil
Nooa Laukkanen, Laser
Martin Mikkola, iQFoil
Valtteri Uusitalo, Laser
Aleksandra Blinnikka, iQFoil
Jakob Eklund, iQFoil
Monika Mikkola, Laser Radial
Akseli Keskinen, Nacra 17

Tuuli Petäjä-Sirénin kuva: Pepe Korteniemi/SPV