27.01.2020

Kalle Viippo nousee ratamoottoriveneiden kuninkuusluokkaan

Kalle Viippo, 21, on allekirjoittanut huippusopimuksen ruotsalaisen F1 Team Swedenin kanssa.

F1 Team Sweden on yksi MM-sarjan kärkitalleista. Kaudella 2019 tiimin omistaja ja toinen kuljettaja ruotsalainen Jonas Andersson sijoittui henkilökohtaisissa kokonaispisteissä toiseksi ja saavutti tiimimestaruushopeaa. F1-sarjassa kilpailee yhdeksän tiimiä ja sijoituksista taistelee 20 maailman kovinta ratamoottoriveneilijää ympäri maailman. Sarjassa kilpailee myös kaksi muuta suomalaista: Sami Seliö ja Filip Roms.

Kaksi edellistä kautta Viippo on ajanut Formula 2-veneiden MM-sarjassa omassa tallissaan. Forssalaisen nousua juniorimestarista maailman kärkikastiin ovat olleet tukemassa paikalliset yritykset. Nyt kuninkuusluokkaan mukaan on saatu myös muun muassa joukko oululaisia teknologiayrityksiä, jotka uskovat menestyksekkääseen yhteistyöhön Viipon kanssa. Salon Kilpaveneilijöiden kasvatille ensimmäinen F1-kausi tulee olemaan tutustumista uuteen luokkaan.

– Olen todella innoissani ja motivoitunut. Pian pääsen F1-veneen ohjaamoon ja totuttelu kaikkeen uuteen voi alkaa. Haaveesta tuli tavoite ja nyt se on totta! Tiimi on yksi maailman parhaista joten odotukset ovat tulevaisuudessa korkealla, lahjakas kuljettaja kertoo.

Tiedotelähde: Kalle Viippo Racing -tiedote
Kuva: Chris Davies