07.12.2019

Kalle Viippo kaasutteli upeasti neljänneksi Abu Dhabin Formula 2 -osakilpailussa

Kalle Viippo oli vahvassa vedossa Abu Dhabin Formula 2 -luokan MM-sarjan päätöksessä. Maailmanmestari Rashed Al Qemzi ajoi voittoon myös kotikisassaan.

 

Kalle Viipon useiden epäonnisten sattumien sävyttämä Formula 2 -kausi päättyi suomalaisittain mahtavasti. Vahvassa vedossa läpi viikonlopun ollut Viippo ajoi lopulta selvästi uransa parhaimman kisan F2-luokassa ollen neljäs.

Heti perjantaina 6. joulukuuta ajetuissa aika-ajoissa oli nähtävissä, että suomalaiskuljettaja on Itsenäisyyspäivän hengessä kovassa vireessä. Viippo selviytyi ensimmäistä kertaa Formula 2 -luokassa aika-ajojen kolmanteen osioon ja kymmenen parhaan joukkoon. Loppusijoitus oli komeasti yhdeksäs.

– Aika-ajot menivät paremmin kuin hyvin. Kolmannessa osiossa ei enää parasta vauhtia ehkä löytynyt, mutta lähtöpaikka yhdeksän oli silti erittäin hyvä, Viippo sanoo.

Hän kertoo, että lauantaiaamuna 7. joulukuuta ajetuissa vapaissa harjoituksissa pääpainotus oli lähtöjen harjoittelu ja muutaman nopean kierroksen ajaminen.

Harjoittelusta huolimatta Viipon kisalähtö ei täysin onnistunut. Hän sanoo jääneensä hieman pussiin epäonnistuneen startin takia. Muiden epäonni oli kuitenkin tällä kertaa suomalaisen onni.

– Kaksi venettä kolaroi ja pääsin uusintalähdössä muiden kantaan ja nousin muutaman sijan. Melkein heti perään nousivat uudet keltaiset liput ja jälleen uusintastartin kautta kohosin jokusen sijoituksen, kertoo Viippo.

Suomalaiskuljettaja on luonnollisesti erittäin tyytyväinen kauden päätökseensä, mutta kausi kokonaisuudessaan oli Viipolle suuri pettymys.

– Eihän kausi paria onnistumista lukuun ottamatta mennyt todellakaan nappiin. Päästiin kuitenkin näyttämään kaikille epäilijöille, että laitteiden toimiessa vauhtia löytyy, Viippo kertoo.

Hän uskoo, että ensi kaudelle vauhti sen kuin kiihtyy, kunhan kaikki tarvittavat päätökset ja toimet saadaan ajoissa tehtyä. Viippo toivoo, että ensi vuonna taistelu jatkuu samalla porukalla ja samassa luokassa.

Kalle Viippo ylsi uransa kovimpaan suoritukseen Formula 2 -luokassa. Kuva Pia Viippo.

Vastoinkäymisistä huolimatta Viipolle jäi silti tästä huippuonnistumisesta hyvä maku kaudesta. Hän on onnellinen niin omasta kuin koko tiiminsä puolesta.

– Aina voisi mennä paremmin, mutta tästä suorituksesta kuuluu iso kiitos koko tiimille. Erityisesti Tony Sohlströmille, mutta muita yhtään vähättelemättä, sanoo Viippo.

 

Kotiyleisön suosikki hurjana

Kilpailussa paalulta voittoon ajoi kotikisassaan Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Rashed Al Qemzi. Hän dominoi Formula 2 -luokkaa kauden alusta loppuun. Al Qemzi oli varmistanut maailmanmestaruutensa jo ennen Abu Dhabin osakilpailua. Kauden viimeisen kisan toiseksi ja samalla MM-sarjan hopealle ylsi Portugalin Duarte Benavente.

Abu Dhabin kisan kolmanneksi sijoittui Saksan Stefan Hagin. Alun perin kolmanneksi ajanut Liettuan Edgaras Riabko hylättiin kisan jälkeen katsastuksessa, mikä nosti myös Viipon sijoituksen neljänneksi. MM-pronssille kokonaistuloksissa sijoittui Ruotsin Ola Pettersson. Suomen Kalle Viippo nousi upealla viimeisellä kisallaan lopulta MM-sarjassa peräti kahdeksanneksi.

 

Kuva: Chris Davies