05.08.2018

Kalle Viippo ensimmäistä kertaa pisteille Formula 2 -luokassa

Kalle Viippo ensimmäistä kertaa pisteille Formula 2 -luokassa

Formula 2 -veneiden MM-sarja jatkui viikonloppuna Norjan Tønsbergin kaupungissa. Luokan ainoa suomalaiskuljettaja Kalle Viippo selätti viimein tekniset murheet ja kohosi pisteille.

Kauden kolmas F2-osakilpailu ajettiin sunnuntaina 5. elokuuta Norjassa. Voittoon ajoi Italian Alberto Comparato, joka voitti myös kauden avauskilpailun Liettuassa. Kauden toinen MM-osakilpailu Tanskassa peruttiin sääolosuhteiden pakosta.

F2-luokan ainoa suomalaiskuljettaja Kalle Viippo ajoi Norjassa ensimmäistä kertaa pisteille. Hän sijoittui kymmenenneksi kilpailussa. Viippo on hallitseva Formula 4 -luokan MM-pronssimitalisti, mutta debyyttikausi F2-luokassa on ollut epäonninen. Tekniset murheet pilasivat kaksi edellistä osakilpailua ja sama trendi näytti jatkuvan tälläkin kertaa.

– Harjoitukset menivät hyvin ja aika-ajoihin asti selvittiin ilman ongelmia. Sitten katkesi potkuriakseli ja vei vauhdin, Viippo sanoo.

Hän selvitti silti tiensä osakilpailuun sunnuntaiaamun B-finaalin kautta. Keräilyerä-tyylisen kisan kolme nopeinta pääsevät varsinaiseen F2-osakilpailuun takaportin kautta. Viippo voitti B-finaalin ja eteni kilpailuun ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Tønsbergin osakilpailu oli keskeytysten ja keltaisten lippujen sävyttämä. Viipon mukaan suurin yllätys hänelle oli sarjan luonne keltaisten lippujen aikana. Hän kertoo Formula 4 -luokan olevan paremmin organisoitu vastaavissa tilanteissa. Nyt kuljettajat eivät Viipon mukaan juuri välittäneet säännöistä ja nopeuksistaan, vaikka keltaiset liput liehuivat.

Kisaviikonloppuunsa Viippo on kaikesta huolimatta tyytyväinen.

– Erittäin hyvä ja positiivinen viikonloppu vastoinkäymisten jälkeen. Ensimmäistä kertaa pääsin ajamaan kilpailussa ja heti MM-pisteille, kertoo Viippo.

Hänen kautensa jatkuu seuraavaksi Liettuan EM-kisoissa, jotka ajetaan kahden viikon kuluttua. Viipolle kilpailu on kauden päätavoite.

– Koitetaan saada aika-ajoissa hajonnut perä korjattua mahdollisimman nopealla aikataululla, että saadaan hyvä harjoitusrupeama alle ennen EM-kisojen alkua, Viippo kertoo.

Seuraavat pari päivää hän sanoo kuitenkin ottavansa rennosti kotimaisemissaan Forssassa.

Kuva: Viesturs Lācis