20.03.2017

Kallavesj’-messut Kuopiossa 31.3.-2.4.

Veneilyssä kiehtoo moni asia, kuten kauniit vesistöt, luonnon läheisyys, vapauden tunne ja rentoutuminen. Talven taittuessa kevääseen ja veneilykauden lähestyessä monen huulilla onkin kysymys – minustako veneilijä?

Kevään Kallavesj’-messut tarjoaa vinkkejä ja neuvoja veneilystä haaveileville. Messuilta saa vastauksia muun muassa veneen valintaan, huoltoon, ylläpitoon ja veneilyturvallisuuteen liittyviin kysymyksiin. Myös veneilyyn liittyvä koulutustarjonta on vahvasti esillä.

Tämän kevään messuille on ilmoittautunut yli 130 näytteilleasettajaa ja mukana on myös paljon uusia toimijoita. Mukana myös peräti kuusi uutta venealan toimijaa! Messupaikkojen myynti on ollut ennätysnopeaa ja halli on tulossa viimeistä paikkaa myöten täyteen.

Veneitä Kuopio-hallissa tullaan näkemään monipuolisesti aina isoista matkaveneistä pieniin kajakkeihin saakka. Messuilla on nähtävissä myös monen kädentaitajan jälki upeiden puuveneiden muodossa. Kallavesj’-messuilla on mahdollisuus tutustua täysin kunnostettuun vuonna 1983 valmistuneeseen Finn Express 83 -veneeseen. Veneen omistaja Pekka Granroth esittelee S/Y Kuutti -venettä ja kertoo messukävijöille kunnostuksen eri vaiheista.

100-vuotiaan Suomen kunniaksi, messuille rakennetaan Veneilyn 100-vuotta valokuvanäyttely. Näyttely tuo esille veneilyn historiaa ja kehitystä viime vuosisadan alkupuolelta aina tähän päivään.

Tietoiskut ja työnäytökset täydentävät monipuolista messutarjontaa. Tarjolla on mm. mielenkiintoisia tietoiskuja puuveneen kunnostuksesta ja elektroniikan käytöstä kalastuksessa. Venealan koulutus esittelee työnäytöksenä alumiini- ja lujitemuoviveneen hiontaa ja kiillotusta sekä vahausta. Lisäksi opastetaan veneen puuosien hoidossa ja pinnankäsittelyssä. OneGear Oy:n osastolla on tarjolla joka päivä non-stop opetusta perhokalastukseen sekä heittonäytöksiä.

Kallavesj’ 2017 -messut järjestetään Kuopio-hallissa 31.3.–2.4.2017. Messuovet ovat auki perjantaina klo 11-18, lauantaina klo 10-17 ja sunnuntaina klo 10-16.

Tapahtuman avajaiset pidetään perjantaina 31.3. klo 13. Avaajana toimii Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n puheenjohtaja Samuli Salanterä. Lauantaina 1.4. messuilla esiintyy musiikin monitaituri Edu Kettunen ja sunnuntaina 2.4. Taikuri Alfrendo.

Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy – tervetuloa!

Lisätietoa: www.kallavesj.fi, www.facebook.com/Kallavesj, www.instagram.com/kallavesj

Lähde: Kallavesj’-messut