30.04.2019

Kaksipäiväinen optarileiri keräsi 56 purjehtijaa ja 12 valmentajaa yhteen

Suomen Optimistijollaliitto ja Suomen Purjehdus ja Veneily järjestivät kaksipäiväisen karsintaleirin Helsingfors Segelklubbilla 27.-28. huhtikuuta. Leiriin osallistui 56 purjehtijaa ja 12 valmentajaa. SPV:ltä mukana olivat valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko, nuorten olympiavalmentaja Jan Gahmberg, lasten ja nuorten veneilytoiminnan koordinaattori Laura Santala ja meteorologi/valmentaja Martin Gahmberg.

– Optaripurjehtijat ja heidän sidosryhmänsä ovat meille todella tärkeä kohderyhmä. Haluamme olla jatkossa tiiviissä yhteistyössä Optimistijollaliiton kanssa, jotta tiedämme entistä paremmin, mitä lasten ja nuorten kentällä tapahtuu. Leireillä pääsemme tuntemaan nuoria lupauksia ja voimme tutustuttaa heidät valmentajiimme, jotta mahdollinen yhteistyö on myöhemmissä vaiheissa ketterämpää. Myös seuravalmentajien ja lajiliiton valmentajien välinen sparraus on tärkeää, leirin vastuuvalmentajana toiminut Kaijansinkko sanoo.

– Näimme leirillä paljon potentiaalisia ja motivoituneita purjehtijoita, mutta sitoutuminen tekemiseen niin rannassa kuin vesilläkin vaatii vielä pientä ryhtiliikettä, mikäli tähtäin on kansainvälisissä kilpailuissa. On myös tärkeä suunnitella jatkoluokan valinta huolella.

Kahden päivän leiri piti sisällään 19 tuntia ohjelmaa.

– Iso kiitos purjehtijoille, valmentajille, SOL:ille ja HSK:lle leirin mahdollistamisesta, Kaijansinkko kertoo.

19 tuntia ohjelmaa:

 • neljä vesisettiä
 • 2 x meteoluento
 • aamut alkoivat aamuaktivoinneilla
 • palaverit ennen vesillelähtöä ja vesiltätulon jälkeen
 • pienryhmäpalaverit ja yksilöllinen valmennus vesillä
 • Prospect Team -info (yläkoululeiritys)

Leiriregatan kolmen kärki (kilpailussa purjehdittiin neljä lähtöä):

  1. Ebbe Heinilä
  2. Ines Ruohela
  3. Tatu Uusitalo