16.02.2020

Kaarle Tapper 32:s – Laser radialien maansisäinen karsinta huipentuu

Kaarle Tapper sijoittui Laser standardin MM-kilpailuissa Australian Melbournessa 32:nneksi. Viimeinen päivä oli Tapperille erityisen haastava.

– Ei kauheasti jäänyt kerrottavaa tästä kisasta. Karsintapäivät menivät ihan ok välinerikosta huolimatta, mutta finaalipäivät olivat minulle vaikeita, Tapper kommentoi.

Tapper kilpailee seuraavan kerran Palma de Mallorcalla maaliskuun lopussa.

Lopulliset tulokset, Laser standard:
Kaarle Tapper, 32.
https://sailing.laserinternational.org/site/event-site/109/results

***

Laser radialin maansisäinen karsinta huipentuu

Olympiapurjehduksen MM-kilpailuputki jatkuu Australian Melbournen ympäristössä. Laser radial -luokan maailmanmestaruuksista kilpaillaan Sandringhamissa 23.-28. helmikuuta ja RS:X-luokan MM-titteleistä Sorrentossa 25.-29. helmikuuta.

MM-kilpailu on samalla Tuula Tenkasen ja Monika Mikkolan maansisäisen olympiakarsinnan toinen osakilpailu. Vuoden 2019 MM-kilpailu oli ensimmäinen osa, ja tuolloin Tenkanen otti kahdeksan pisteen etumatkan. Karsinnassa otetaan huomioon molempien kilpailujen sijoitukset.

Karsinnassa saa MM-voitosta pisteitä 42, hopeasta 36 ja pronssista 32. Pisteet laskevat siten, että 16:nnesta sijasta saa vain yhden pisteen. Tenkanen keräsi kahdeksannella sijallaan 12 pistettä ja Mikkola 13:nnella sijallaan neljä.

– Mitalimenestys huomioidaan pisteissä korostetusti, joten menestyksestä palkitaan, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo.

Olympiakomitea tekee lopullisen valinnan edustajasta. Tenkanen edusti Suomea Pekingin ja Rion olympialaisissa. Mikkolalla ei ole vielä olympiakokemusta.

– Sekä Tuulalla että Monikalla on ollut hyvä treenijakso Australiassa. He ovat valmistautuneet hyvin MM-kilpailuun, Wilenius jatkaa.

RS:X-luokassa maajoukkuetta edustaa Tuuli Petäjä-Sirén, joka on jo valittu Tokion olympialaisiin.

Kuva: Jukka Saarikorpi/SPV