02.11.2016

JuSM 2016 -kilpailut purjehdittiin hyvissä tunnelmissa

Viikonloppuna 23.–25.9.2016 Nuottaniemen ja Rysäkarin edustalla purjehditut jatkoluokkien nuorten SM-kilpailut keräsivät Espoon Pursiseuralle reilusti yli 100 nuorta purjehtijaa. Kyseessä oli monelle junioripurjehtijalle vuoden tärkein kilpailu kotimaassa, ja mukana oli kotimainen purjehduskärki ja usea kansainvälistäkin menestystä hankkinut purjehtija.

Suomen mestareiksi purjehtivat 14-vuotias Ilari Muhonen (Zoom8), 18-vuotias Pietari Airakorpi (Europe Class), 15-vuotias Mikael Mustakallio (Laser 4.7) sekä 18-vuotiaat Sirre Kronlöf ja Veera Hokka (29er).

Nuorten SM-kilpailuissa purjehdittavat luokat olivat yksinpurjehdittavista Zoom8, Laser 4.7 ja Europe Class (E-jolla) sekä kaksin purjehdittavista 29er. Jatkoluokiksi kutsutaan optimistijollan jälkeisiä purjehdusluokkia, joiden jälkeen siirrytään varsinaisiin olympialuokkiin (Laser radial, Laser standard, Finn-jolla, 470 ja 49er). Iältään jatkoluokissa purjehtivat ovat tyypillisesti 14–19-vuotiaita.

Kilpailut purjehdittiin kahdella rata-alueella siten, että rata-alueella 1 Nuottaniemen edustalla purjehti 29er-luokka ja rata-alueella 2 Rysäkarin edustalla Europe Class-, Laser 4.7- ja Zoom8-luokat. Lauantaina tuuli oli aluksi 5-6 m/s, mutta keveni välillä noin 3 m/s. Sunnuntaina tuuli puhalteli lounaan suunnasta varsin reippaasti vaihdellen 7 ja 10 m/s välillä nostattaen rata-alueelle jo kunnon aallokon.

Zoom8-luokka oli kilpailujen luokista suurin ja mukana oli 53 purjehtijaa, joista suomalaisia 46 ja venäläisiä seitsemän. Kilpailun ja SM-kultaa voitti jo aiemmin tänä kesänä maailmanmestaruuden Saarenmaalla voittanut Ilari Muhonen (EPS), SM-hopeaa voitti niin ikään Saarenmaalla MM-pronssia voittanut Lucas Karlemo (ESF) ja SM-pronssia Nuutti Laine (ESF), joka sijoittui kokonaiskilpailun kuudenneksi.

Europe Class -luokassa oli mukana 32 purjehtijaa. SM-kultaa voitti Pietari Airakorpi (HSK), hopeaa Jerry Malmivaara (HSK) ja pronssia Roni Patterson (EPS).

29er-radalla kilpailussa oli mukana kahdeksan venekuntaa. SM-kultaa voittivat ISAF:n nuorten maailmanmestaruudenkin voittaneet Sirre Kronlöf ja Veera Hokka (EMK). SM-hopeaa voittivat Elias Odrischinsky ja Oliver Silén (HSS/NJK). SM-pronssia saivat Martin Mikkola ja Markus Ihamuotila (HSS).

Laser 4.7- luokka oli luokista pienin ja siinä oli mukana tänä vuonna vain kuusi purjehtijaa. SM-kultaa voitti Mikael Mustakallio (HSS), hopeaa Jaakko Vauhkonen (HSS) ja pronssia Patrick Schröder (HSS).

Kilpailujen järjestäjäorganisaatiossa oli EPS:n lisäksi mukana vahva edustus eri luokkaliitoista. Kilpailupäällikkönä toimi Patrick Andersson, joka pyöritti usean luokan rulettia vesillä ansiokkaasti. Tapani Juva hoiteli 29er-rataa myöskin tyylikkäästi. ”Oli mukavat ja hyvähenkiset kisat”, kiitteli Patrick Andersson kilpailujen jälkeen.

Lopputulokset: http://www.espoonpursiseura.fi/urheilutoiminta/tulokset/jusm-23-25-9-2016/

 

Lähde: EPS Urheilu