02.08.2022

Jarno Vilmunen voittajaksi Vaasassa

Dramaattinen F4-kausi päättyy tiukkaan taisteluun SM- ja MM-titteleistä. Upeasti kauden avanneen Tino lehdon kausi päättyi loukkaantumiseen.

Ratamoottoriveneilyn F4-luokan tämän kesän kilpailuihin lähdettiin jännittävistä asetelmista. Tie uusille mestareille oli auki, kun viime vuosina menestystä keränneet Alexander Lindholm ja Sami Reinikainen siirtyivät uusien haasteiden pariin.

Kauden alussa kovimmaksi suosikiksi SM- ja MM-titteleihin nousi Tino Lehto, joka voitti RaceWKND!:n promotoiman SM-sarjan avausosakilpailut Lohjalla ja Raumalla. Vauhti tuli todistetuksi myös MM-sarjan avauksessa Italian Brindisissä, josta tuomisina oli voitto ja toinen sija.

Latviassa ajetuissa EM-kilpailuissa Lehto joutui pahaan kolariin, jonka seurauksena kuljettajan käsi jouduttiin operoimaan eikä hän aja enää tämän vuoden viimeisissä osakilpailuissa. Lehdolla on edessään pitkä kuntoutusprosessi ja tähtäin on seuraavassa kaudessa.

– Totta kai tämä on kova kolaus myös henkisesti. Olisi ollut mahdollisuus taistella jopa maailmanmestaruudesta Stefan Arandin kanssa. Siitä olisi saatu hieno mittelö aikaiseksi. Mutta on turha jossitella. Joka vuosi jaetaan mestaruuksia. Tänä vuonna ei ollut vielä meidän aika, kertoi Lehto heinäkuun lopussa ajetussa Vaasan osakilpailussa, jossa häntä haastateltiin ISTV:n lähetykseen.

Kovia koki paitsi mies, mutta myös huolella ja pitkään kehitetty vene.

– Suuri määrä työtä ja testausta valui nyt hukkaan. Mutta meillä on hyvä tiimi taustalla Ja varmasti saadaan yhtä kilpailukykyinen kalusto tulevaisuuteen. Minulla on täysi luotto, että täältä tullaan vielä kovempina takaisin, Lehto linjasi.

Vaasan osakilpailun voitti Jarno ”Jape” Vilmunen, joka on toiseksi ajaneen Roope Virtasen ohella suurin suosikki suomenmestariksi. Kausi huipentuu Jyväskylän Lutakossa 20.-21.8. ISTV ja Ruutu näyttävät päätöspäivän tapahtumat suorana.

Maailmamestaruus puolestaan ratkaistaan Ruotsin Smedjebackenissa 26.-28.8. Virtasella ja Vilmusella on erinomaiset asetelmat haastaa Viron Stefan Arand, joka Lehdon loukkaannuttua johtaa yksin MM-sarjaa. Vilmusella on allaan viime kauden maailmanmestarin Sami Reinikaisen vene ja vauhti on kauden edetessä vain parantunut, joten jännitettävää riittää.