29.05.2022

ILCA 7 -purjehtijat lähestyvät maailman kärkeä, MM-kilpailut päätökseen

Rankka purjehdusviikko ILCA 7 -luokan MM-kilpailuissa päättyi lauantaina Meksikossa. Valtteri Uusitalopurjehti 44:nneksi ja Aleksi Tapper ylsi sijalle 62, kummatkin kilpailivat kultafinaaleissa. Otto Dahlberg ylsi hopeafinaaleissa sijalle 106.

Viikko purjehdittiin vaihtelevissa sääolosuhteissa. Liki 30 asteen kuumuudessä käydyt kisat tarjosivat alkuviikosta kovempaa keliä, ja ratkaisupäiville haastavan kevyttä ja vaihtelevaa tuulta. Viimeisenä kilpailupäivänä kultafleetti purjehti kaksi lähtöä. Lähtöjen takaraja ehti umpeutua ennen hopeafleetin toista lähtöä ja he jäivät siten 11:een lähtöön.

– Me olemme joukkueena haastaneet maailman kovimmat vastustajat viimeisen puolentoista vuoden aikana. Saimme täällä kaksi venettä kultafinaaleihin, Uusitalo ja Tapper ovat siten saavuttaneet vähimmäistavoitteensa. Meidän on kuitenkin tärkeä sisäistää, että meillä on vielä paljon kehitettävää yksilöinä, sekä joukkueenakin, maajoukkuevalmentaja Andreas Geritzer tiivisti.

Odotukset kasvavat Kaarle Tapperin ja Nooa Laukkasen palatessa vahvuuteen, kun ILCA 7 -luokan kisakausi jatkuu Euroopassa.

Yhdeksänneksi Tokion olympialaisissa purjehtinut Kaarle Tapper on satsannut harjoituskauteen olympiavesillä. Tapperin päätavoite on syksyn EM-kilpailut Ranskassa. Vahvan alkukauden purjehtinut Nooa Laukkanen joutui puolestaan jättäytymään Meksikon MM-kilpailuista sairastumisen vuoksi.

– Purjehtijat tarvitsevat nyt terveen kauden EM-kilpailuja ajatellen. Toivottavasti saamme mitä pikemmin joukkueen harjoittelemaan yhdessä, Geritzer sanoi.

ILCA 7 -purjehtijat suuntaavat seuraavaksi kilpailemaan Saksan Kieliin kesäkuun lopussa.

Tulokset: https://www.sailwave.com/results/vyc/ILCA7Mens2022.htm

Vielä Tokion Olympialaisissa Laserina tunnetun kilpaluokan nimeä jouduttiin nimeämisoikeuskiistan päätteeksi muuttamaan. Laser, Laser Radial ja nuorten Laser 4.7, ovat nykyään vastaavasti ILCA 7, ILCA 6 ja ILCA 4. Kyseessä on ainoastaan nimen ja logon muutos, joten jollat pysyvät ennallaan.

Kuvat: John Pounder

Sailing Team Finlandin kilpailukalenteri 2022:

31.5.-5.6. Allianz Regatta, maailmancup, Almere/Amsterdam, Hollanti

22.-26.6. Kieler Woche, Kiel, Saksa

1.-10.7. 49er, 49erFX, Nacra 17 EM-kisat, Aarhus, Tanska

8.-15.7. Allianz 2022 Youth Sailing World Championships, Haag, Hollanti

31.8.-5.9. 49er, 49erFX, Nacra 17 MM-kisat, Nova Scotia, Kanada

25.9.-2.10. Formula Kite EM-kisat, Nafpaktos, Kreikka

8.-16.10. Formula Kite MM-kisat, Poetto Beach, Italia

10.-17.10. ILCA 6 MM-kisat, Qingdao, Kiina

15.-22.10. IQFoil MM-kisat, Brest, Ranska

14.-21.11. ILCA 6 & 7 EM-kisat, Hyeres, Ranska

*Aikataulut voivat joidenkin kilpailuiden osalta vielä muuttua/tarkentua.