24.04.2017

Hyères’in maailmancup starttaa – mukana lähes koko maajoukkue

Purjehduksen maailmancup on matkannut Ranskan Hyères’iin, jossa kilpaillaan 25.-30. huhtikuuta menestyksestä 10 olympialuokassa. Suomen purjehdusmaajoukkueesta mukana ovat Tuula Tenkanen (Laser radial), Monika Mikkola (Laser radial), Kaarle Tapper (Laser standard), Tapio Nirkko (Finnjolla), Noora Ruskola/Mikaela Wulff (49er FX) ja Sinem Kurtbay/Janne Järvinen (Nacra 17).
– Tulossa lienee kovatuulisempi kisa kuin Palmalla huhtikuun alussa, joten on kiva nähdä, missä menen niissä olosuhteissa. Tavoitteenani on parantaa erityisesti starttejani, lonkkaleikkauksesta hyvin toipunut Tenkanen sanoo.
Myös Nirkko palasi kilparadalle vasta Palma de Mallorcan Eurosaf-regattaan.
– Kauden toinen kilpailuni toimii hyvin viimeistelynä Marseilles’ssa toukokuun alussa kilpailtaviin EM-kisoihin. Tarkoituksenani on karistella talven ruosteet pois ja tavoitella samalla kärkisijoja, Nirkko sanoo.
Ruskola ja Wulff hakevat vielä ratkaisua siihen, tähtäävätkö Tokion olympialaisiin 470- vai 49er FX -luokassa. 470-treeni- ja kilpailujakson jälkeen he jatkavat maailmancupia 49er FX -luokassa, jossa sijoittuivat tammikuussa Miamissa kahdeksanneksi.
– On hauska kisata jälleen FX:llä. Olemme treenanneet täällä viikon kovatuulisissa olosuhteissa, mikä on erittäin hyvä kilpailua ajatellen, Wulff kiteyttää.
Kurtbay/Järvinen ottaa maailmancupin harjoittelun kannalta, sillä kaksikko on vasta-aloittelija vauhdikkaassa Nacrassa. He kilpailivat ensi kertaa yhdessä Palmalla huhtikuussa.
– Meistä tuntuu, että nyt on tärkeintä keskittyä vain tiettyjen osa-alueiden harjoitteluun tietyissä olosuhteissa. Niinpä saatamme joissain lähdöissä suunnata startin jälkeen harjoittelemaan, emmekä purjehdi maaliin asti. Jos meille tulee tuloslistalle kirjainyhdistelmiä, saattaa syy löytyä tästä, Kurtbay virnistää.
Suomalaisista kilpailussa ovat mukana myös Victor Silèn/Christoffer Silén (49er) ja Erica Partanen (Laser radial).
10 parhaan mitalilähdöt seuraavasti (maajoukkuepurjehtijoiden edustamat luokat):
– lauantaina 29. huhtikuuta: 49er FX ja Nacra
– sunnuntaina 30. huhtikuuta: Laser radial, Laser standard ja Finnjolla
Sailing Team Finlandin tiedotus seuraa maailmancupia päivittäin Facebook-sivullaan https://www.facebook.com/SailingTeamFinland/ ja mediatiedottein ennen ja jälkeen mitalilähtöjen.
Näin seuraat maailmancupia suorana: http://www.sailing.org/news/41965.php#.WP3QS4fyj88