12.04.2024

Helly Hansen ja Sailing Team Finland yhdessä menestykseen

Teknisistä ulkoilu- ja purjehdusvaatteista tunnettu Helly Hansen on toiminut vuodesta 2022 lähtien Suomen purjehdusmaajoukkueen virallisena varusteyhteistyökumppanina.

Purjehdusvaatteiden kehittämiseen yli 140 vuotta intohimoisesti suhtautunut norjalainen Helly Hansen tunnetaan lajin harrastajien parissa luotettavana ja asiansa osaavana tuotemerkkinä. Monipuolinen yhteistyö purjehdusammattilaisten kanssa konkretisoituu, kun tekniset ominaisuudet, huippumateriaalit ja sporttinen ulkonäkö yhdistyvät innovatiivisiksi tuotteiksi, jotka vastaavat vaativammankin käyttäjän asettamiin vaatimuksiin eri olosuhteissa.

Yhteisenä tavoitteena lajin menestyminen

– Olemme todella ylpeitä yhteistyöstä Suomen purjehdusmaajoukkueen kanssa. On hienoa seurata joukkueen ja uuden suomalaisen purjehdussukupolven kehittymistä. Huippu-urheilijoiden varustaminen on yritysemme strategian ytimessä, ja yhteistyöstä saamamme palaute näkyy tuotteiden jatkuvana ja tinkimättömänä kehityksenäHelly Hansenin maajohtaja Kai Kantanen kommentoi.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n toiminnanjohtaja Jan Thorstrom iloitsee maajoukkuekumppanista, jonka kokemus ja osaaminen purjehdusvarusteissa on omaa luokkaansa.  

Yhteistyö Helly Hansenin kanssa mahdollistaa urheilijoidemme varustamisen laadukkailla ja sporttisilla vaatteilla – nuorten maajoukkueesta maailman huipulle asti, ja valmentajia unohtamatta. Olemme todella tyytyväisiä yhteistyöhön, ja suuntaamme innolla yhdessä menestykseen, Thorström sanoo.

Mitalitaisteluun monessa luokassa

Pariisissa 26.7.–11.8. järjestettävien olympialaisten purjehduskilpailut käydään Välimeren rannalla Marseillessa 28.7.–8.8. Kilpailuiden näyttämönä toimii Roucas-Blancin kaupunginosassa sijaitseva Marseille Marina, jonka edustalla vallitsevat vesi- ja tuuliolosuhteet takaavat kilpailijoille ihanteelliset taktiset ja strategiset olosuhteet. Eri kilpailuluokkia on kymmenen ja purjehtijoita 330, joista puolet naisia ja puolet miehiä.

Suomen purjehdusmaajoukkue valmistautuu olympiavesille suurin odotuksin. Ranskaan lähtee monipuolinen joukkue, joka koostuu niin kokeneista urheilijoista kuin nousevista tähdistäkin. Menestysnäkymät ovat hyvät, ja mitaleista tullaan taistelemaan useassa eri luokassa. 

Nacra 17 -luokan Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen ovat varmistaneet maapaikkansa ja purjehtineet itsensä MM- ja EM-mitaleillaan ennakkosuosikkien joukkoon.

– Nähtyäni lapsena Helly Hansenin sponsoroimia urheilijoita, haaveilin, että saisin jonain päivänä itse edustaa Helly Hansenin vaatteissa. Nyt tämä unelma on toteutunut. Tiimivaatteemme ovat sekä toimivia että laadukkaita, mutta myös näyttävät hyvältä. Tykkään erityisesti myös vapaa-ajanvaatteiden värimaailmasta. On myös hienoa, että saamme kesällä edustaa vesillä kansallisissa Suomi-asuissa, Sinem Kurtbay kertoo.

– Purjehdusvarusteiden lisäksi Helly Hansenilla on todella hyvä valikoima teknisiä ulkoiluvaatteita ja kenkiä. Erityisesti polkujuoksukengät ovat minulla kovassa käytössä, Akseli Keskinen sanoo.

Myös Kaarle Tapper ILCA 7 -luokassa ja Monika Mikkola ILCA 6 -luokassa ovat jo varmistaneet paikkansa kisajoukkueessa. Lisäksi suomalaisluokissa kilpailuja käydään 49er FX-, iQFoil- sekä Formula Kite -luokissa.

Tutustu Helly Hansenin purjehdusvaatteisiin täällä.

LISÄTIETOA
Helly Hansen, Nordic marketing manager Lars Bolin, +46-733676800, lars.bolin@hellyhansen.com
Helly Hansen Suomi, maajohtaja Kai Kantanen, 0400 687 336, kai.kantanen@hellyhansen.com  
Sailing Team Finland / Suomen Purjehdus ja Veneily, Jan Thorström 050 588 6309