18.07.2018

Harri Roschier purjehti 8mR-luokan maailmanmestaruuteen

Harri Roschierin kipparoima 8mR-vene Luna voitti Sira-luokan MM-kisat Saksan Bodenseellä. Vaikka voitto näyttää pisteiden valossa selkeältä, oli kisa erittäin tiukka.

Lunan miehistössä purjehtivat Harrin veli Make (piano) ja poika Niko (genua/spinnu). Muita miehistön jäseniä ovat Kenneth Thelen (taktikko), Jouni Seppi (isopurje), A-P Raitisto (masto) ja Kimmo Viljamaa (keula).

– Olemme nyt kuusi vuotta treenanneet lähes samalla miehistöllä erittäin aktiivisesti, ammattimaisesti ja määrätietoisesti ja sama aika on käytetty veneen parantamiseen ja optimoimiseen. Tuhannen vendan ja jiipin ja kahden sadan startin jälkeen on rutiini aika hyvä, Harri Roschier kiteyttää.

Varsinaisen MM-regatan aikana säätila oli erittäin vaihteleva ja epävakaa.

– Toisena kisapäivänä otettiin seitsemän starttia, joista yhtäkään ei ajettu loppuun liian heikon tai epävakaan tuulen takia. Kun päivän viimeisessä kisassa oli reippaampaa tuulta, tuli paikallinen järvipoliisi keskeyttämään lähdön liian suuren ukkosvaaran takia, Harri Roschier kertoo.

Seuraavana päivänä kilpailulautakunta teki rohkean päätöksen ja lähetti veneet vesille jo aamukuudelta ja näin saatiin ajettua kaksi hyvää kisaa. Kaiken kaikkiaan MM-regatan aikana ajettiin yhdeksän onnistunutta lähtöä.

– Totta kai meille sopivat järven kevyet tuulet paljon paremmin kuin viimevuotiset Norjan kisat, joissa tulimme kovassa tuulessa ja isossa aallokossa kuudensiksi. Varmaan silläkin on oma merkityksensä, että otimme tällä kertaa tuulten voimakkuuden ja suunnan muutokset erityisen tarkkaan seurantaan ja onnistuimme reittivalinnoissa hyvin. Kaikki yhdeksän starttia meni nappiin ja olimme yleensä minuutin kuluttua paukusta kolmen parhaan joukossa. Tasaiset tulokset toivat nyt näin hyvän lopputuloksen, tyytyväinen Roschier myhäilee.

Sira-luokan tulokset, Yacht Club Langenargen, Bodensee, Saksa:

  1. Luna Harri Roschier                    Suomi           30 pistettä
  2. Wyvern Eckhard Kaller                Saksa            37
  3. Sira M. Kuningas Harald V         Norja             38
  4. Sposa II Josef Martin                   Saksa           54
  5. Carron II Angelo Mazzarella      Sveitsi           59
  6. Catina II Fred Meyer                   Sveitsi           60

Lisää tuloksia: 8mr.org/event/2018worldcup

Lähde: Markus Roschier