04.06.2024

Haku 2024-2025 yläkoululeiritykseen on auki

Haku lukuvuoden 2024-2025 yläkoululeiritykseen on käynnissä! Mukaan voivat hakea 7.-9.-luokan opiskelijat, jotka ovat mukana tavoitteellisessa kilpaurheilussa. Urheilijan ja perheen odotetaan olevan valmis sitoutumaan koko lukuvuoden kestävään projektiin eli jokaiseen leiriin. Haku päättyy 18. elokuuta 2024.

Purjehduksen yläkoululeiritys on Kisakallion Urheiluopiston, urheiluakatemioiden sekä Suomen Purjehdus ja Veneilyn yhdessä toteuttama kokonaisuus. Leirityksen ”Kasva urheilijaksi” -sisällöt ovat rakennettu tukemaan nuoren urheilijan kokonaisvaltaista kehitystä.

– Haluamme viedä yläkoululeiritystä kohti kokonaisvaltaista talviharjoittelua. Yläkouluikäisten neljällä leirillä saamme luotua hyvän jatkumon talven yli. Leirityksen vaikuttavuus nuorten valmentautumiseen on tällä konseptilla uskoaksemme entistä parempi, Tapio Nirkko sanoo.

Leirityksessä yhdistetään tavoitteellinen koulunkäynti ja motivoituneen urheilijan kilpaurheiluharrastus. Leiripäivien aikana ammattilaiset auttavat urheilijaa kehittymään päivittäisessä urheilutoiminnassa, kun hän opettelee urheilijalle tärkeitä elämäntaitoja sekä hyvää harjoittelua. Leirillä opeteltuja taitoja on tarkoitus toteuttaa leirien välisenä aikana jokapäiväisessä arjessa.

Yläkoululeirityksen tarkoituksena on tukea myös urheilijan ympärillä olevaa tukiverkostoa, eli kehitystyötä tehdään urheilijan lisäksi yhteistyössä kodin, koulun ja seuran kanssa. Painopisteenä leiritysjärjestelmässä ovat elämäntaidot, koulu ja opiskelu sekä urheilullinen kehittyminen.

Olennaisena osana yläkoululeiritystä on myös koulunkäynnin ja urheilun yhdistäminen. Leiripäivinä opiskelu hoidetaan ohjatusti. Koulutehtäville on varattu aikaa jokaisena leiripäivänä. Myös kokeiden ja TET-jaksojen suorittaminen leirien aikana on mahdollista.

Purjehduksen yläkoululeirien ajankohdat 2024-25:  

pe-su 10.-13. lokakuuta 2024, Lajileiri HSK
ma-to 18.-21. marraskuuta 2024, Kisakallio
pe-ti 24.-28. tammikuuta 2025, Kisakallio
pe-ti 7.-11. maaliskuuta 2025, Kisakallio

Lue lisää 

Yläkoululeiritys, Kisakallio 
SPV Kisakallio – Yläkoululeiritys 2024

Hakeminen leiritykseen

Purjehduksen yläkoululeiritys hakulomakeHaku päättyy 18.8.2024 

Lisätietoa: 

Tapio Nirkko 
tapio.nirkko@spv.fi, 044 029 3293