14.12.2020

Hae Thomas Johansonin kipparoimaan SSL Gold cup -joukkueeseen 20.12. mennessä

Suomi on yksi vuonna 2022 kilpailtavaan SSL Gold Cup -kilpailuun osallistuvista maista (56 ilmoittautunutta) – ja nyt Sinulla on mahdollisuus hakea tuliterään huipputiimiin mukaan. SSL-organisaatio valitsi Suomen kapteeniksi Sydneyn olympiavoittaja Thomas ”Tompe” Johansonin, joka kokoaa suomalaisista huippupurjehtijoista tiimin kovatasoiseen kilpailuun.

– Haluamme rakentaa parhaan kokemuksen ja nuoruuden intoa sisältävän tiimin, joka onnistuessaan pääsee karsinnoista aina finaaliin asti. Se vaatii paljon yhteistä harjoittelua, jotta kilpailuissa kaikki manööverit tapahtuvat automaattisesti, Johanson sanoo.

Hän valitsee joukkueeseen viisi purjehtijaa, ja viisi valikoituu SSL:n rankingin kautta. Oskari Muhonen on ensimmäinen Suomen tiimiin SSL-rankingin kautta valittu purjehtija. Seuraavat SSL-rankingin valintapäivät ovat 10.4.2021 (Skippers Ranking), 10.9.2021 (Crew and Skippers Ranking) ja 10.1.2022 (Skippers Ranking). 

Joukkueet: https://goldcup.starsailors.com/teams/

Näin haet mukaan

Suomen SSL Gold Cup -miehistöön hakevilta vaaditaan sitoutumista harjoitusohjelmaan, hyvää fysiikkaa, kovaa asennetta ja lisäksi näyttöjä kansainvälisistä kilpailuista. Tämä on mahdollisuus myös niille purjehtijoille, joilla on ylivertaisia kykyjä tietylle miehistön paikalle. Yksilöiden sijaan Suomen tiimiin haetaan joukkuepelaajia, jotka kestävät painetta ja haluavat parantaa päivä päivältä omaa ja tiiminsä suorituskykyä.

Suomen joukkueeseen valitaan alkuvaiheessa kahdeksasta kymmeneen purjehtijaa; parhaat keulagastit, pitmanit, grinderit, trimmerit ja taktikot. Ydintiimistä valitaan lopullinen kisoihin osallistuva kokoonpano: kapteenin valitsemat viisi ja SSL-rankingin perusteella viisi purjehtijaa, jotka edustavat Suomea SSL Gold Cupissa 2022. 

Tiimi tulee harjoittelemaan enimmäkseen Suomessa, ja sen lisäksi on varattu harjoitteluviikko Gransonin harjoittelukeskuksessa Sveitsissä SSL 47 -veneellä syksyllä 2021. 

SSL 47 -kilpailuissa on miehistölle 710 kg enimmäispainoraja yhdeksälle purjehtijalle, mikä asettaa omia vaatimuksiaan miehistön valinnoille. 

Hakijan tulee olla täyttänyt 18 vuotta 1.5.2022 mennessä. 

Lähetä avoin hakemus ja purjehdus-CV:si osoitteeseen vili.kaijansinkko@spv.fi 20.12.2020 mennessä.

Lisätietoja: https://goldcup.starsailors.com/

Mikä SSL Gold Cup?

SSL Gold cup on maidenvälinen, joka toinen vuosi järjestettävä uusi kilpailuformaatti, joka kerää maailman huiput eri purjehdusluokista ratkomaan jalkapallon MM-kilpailuista tutulla karsintatavalla SSL Gold Cup -mestaruuden. Kilpailu purjehditaan varta vasten suunnitelluilla ja rakennetuilla SSL 47-yksirunkoköliveneillä. Veneet ovat kookkaita ja siksi näyttäviä tv-kuvassa. 

SSL 47 -veneet ovat hallinnaltaan haastavia, ja siksi miehistön yhteistyö on ratkaisevassa roolissa. Tällä hetkellä 56 maata on vahvistanut osallistumisensa vuonna 2022 toukokuussa alkavaan SSL Gold Cupiin. 

Kahdeksan parasta maata pääsee karsinnoista Lake Neuchâtelilta Sveitsistä mukaan Genevessä kesäkuussa 2022 pidettäviin finaaleihin. Kahdeksan SSL Rankingin perusteella parasta maata pääsee suoraan finaaleihin. Suomen rankingsijoitus on tällä hetkellä 20.

Katso ohjelma: https://goldcup.starsailors.com/05-program/ 

pastedGraphic.png

pastedGraphic_1.png