15.02.2022

Hae mukaan Zer°emissionin Youth Offshore Academyyn

Zer°emission etsii nuoria lahjakkaita purjehtijoita, jotka ovat valmiita kehittämään avomeripurjehdus taitojaan ja osallistumaan tiimin toimintaan monella eri tavoin. Youth Offshore Academyn tavoitteena on antaa nuorille purjehtijoille mahdollisuus ottaa seuraava askel purjehdus urallaan ja tukea nuoria kaikilla niillä osa-alueilla, joita ammatti purjehtijoilta vaaditaan.

”Ohjelma on suunniteltu valmentamaan nuoria purjehtijia kilpailukykyisiksi avomeripurjehdusammattilaisiksi. Valituista tiimin jäsenistä tulee purjehtijoita, joilla on vahvaa avomeripurjehduskokemusta, tarvittavat turvallisuus- ja ensiaputaidot, sekä valmiudet veneiden huoltamiseen ja purjehdusprojektin pyörittämiseenEtsimme purjehtijoita, jotka voivat osallistua tiimiin toimintaan monella eri tasolla”, Samuli Leisti sanoo.

Nuorten offshore-akatemiaa tukee Suomen Purjehdus ja Veneily (SPV). Yhteistyö vahvistaa purjehtijoiden parissa työskentelevää ammattilaistiimiä ja on tiimille paljon tavoiteltu askel laajempaan yhteistyöhön paikallisten liittojen ja järjestöjen kanssa. Purjehdus- ja veneilyliiton päävalmentaja Vili Kaijansinkko odottaa innolla yhteistyötä:

“Upea hanke, jonka uskon ravistavan sekä piristävän lajin kulttuuria. Kaikista ei tule, eikä tarvitsekaan tulla olympiapurjehtijoita. On iso rikkaus, että purjehdusta pystyy harrastamaan ja kilpailemaan eri muodoissa. Uskon muun muassa tämän hankkeen pitävän kilpailusta tykkäävät nuoret paremmin lajin parissa. Voikin olla, että tämän ohjelman kautta Suomeen saadaan lisää ammatti kilpa purjehtijoita. Sailing Team Finlandin monipuolista osaamista edustava valmennustiimi tukee hankkeen valmentautumista.”

Projekti on myös luonnollinen askel tiimin kestävän kehityksen missiota.

”Vastuullinen toiminta ei tarkoita vain ympäristöasioiden esiin nostamista ja merten hätätilaa koskevan tietoisuuden kasvattamista #RaceAgainstSeaPollution -hankkeemme kautta. Kyse on myös siitä, että annamme takaisin yhteisölle ja käytämme osaamistamme ja voimavarojamme seuraavan sukupolven menestyksen tukemiseen”, kertoo Zer°emission-projektin viestintäpäällikkö Noora Westerlund.

Lue lisää ohjelman kansainvälisestä tiedotteesta täältä ja hae mukaan täältä.