15.08.2021

H-veneiden maailmanmestaruuskisoista Suomeen hopeaa!

Naantalin Purjehdusseuraa edustava Wenda Sailing Team on saavuttanut H-veneiden luokan maailmanmestaruuskisoissa hopeaa. Venettä kipparoi Jan Forsbom, miehistönään Timo Lankinen, Iiro Törnström ja Miikka Nikkilä. Kisat käytiin Tanskassa Struerissa ja voiton vei moninkertainen maailmanmestari Claus Hoj Jensen Tanskasta.

Viimeisen viikon aikana käytiin Tanskassa Struerissa H-veneiden maailmanmestaruuskilpailut. Kilpailuihin osallistui yhteensä 43 venekuntaa, edustaen Tanskaa, Saksaa, Ruotsia, Suomea, Sveitsiä ja Hollantia. Suomea kilpailuissa edusti Wendan lisäksi kolme venekuntaa.

– Kilpailu oli kokonaisuudessaan rankka ja kovatasoinen, fysiikkaa koeteltiin noin yhdeksän tuntia päivässä. Tuulen voimakkuus vaihteli 2 ja 15 m/s välillä. Auringosta ja sateesta nautittiin vuorotellen. Pystyimme välttämään suuret virheet ja ajoimme tasaista sarjaa, tällä kertaa se riitti hopeaan. Huomattavan iloinen olen yhteenhitsautuneesta tiimistämme, jonka kanssa saavutimme neljä lähtövoittoa, kun kokonaisuudessaan ajettiin 11 lähtöä. Hieno saavutus ja ensi vuonna lähdemme kirkastamaan mitalin väriä, kertoi Wendan kippari Jan Forsbom heti palkintotilaisuuden jälkeen.

H-vene on suomalaisen Hans Groopin suunnittelema kölivene, joka juhlii jo yli 50-vuotista taivaltaan merillä. H-vene on tunnettu retki- sekä kilpaveneenä. Niitä on rakennettu yli 4000 kappaletta ja se on Euroopan suurin yksityyppiköliveneluokka.

Tulokset kokonaisuudessaan: https://www.manage2sail.com/da-DK/event/HboatWC2021#!/results?classId=Hboat
Wenda Sailing Team Facebook: Team Wendan facebook-sivut: https://www.facebook.com/wendasailingteam/

Kuva: Sejlfoto.dk

Lisätiedot:

Wenda Sailing Team/kippari, Jan Forsbom, +358 40 7791915, jan.forsbom@wenda.fi
Wenda Sailing Team/tiedotus, Hanna Haaksi, 050-3022661, hanna.haaksi@gmail.com