22.07.2018

GT15-luokan Pohjoismaiden mestaruuskisoista hopeaa Suomeen

Kilpaveneilyn SM-sarjan karavaani suunnisti viikonloppuna Hirvensalmelle. Lauantaina ja sunnuntaina jaettiin totuttuun tyyliin usean eri sarjan SM-sarjapisteet, mutta GT15-luokassa ratkaistiin luokan tämän vuoden PM-mitalit.

Kilpailu oli odotetun tasaväkistä ja useiden kuljettajien sijoitukset heittelivät paljon neljässä startissa, joista kolme parasta sijaa laskettiin kokonaistuloksiin.

Hirvensalmen GT15-luokan voittajasta ei jäänyt pienintäkään epäselvyyttä. Viron Stefan Arand voitti harjoitukset, aika-ajon ja kaikki kolme ensimmäistä kilpailulähtöä. Viimeiseen starttiin hän ei osallistunut, koska maksimipisteet olivat jo varmat.

Arandin takana oli tasaisempaa. Suomen Wilhelm Sundberg ajoi koko kisaviikonlopun ihailtavan varmasti ja saalisti Hirvensalmelta upeasti hopeisen mitalin. Sundberg sijoittui jokaisessa neljässä lähdössä kolmen nopeimman joukkoon ja voitti viimeisen lähdön.

Pronssinen mitali matkaa länsinaapuriimme Ruotsiin, kun Hilmer Wiberg ajoi viimeisessä startissa kisojen kolmannen kakkossijansa. Eroa Sundbergiin ja hopeamitaliin jäi vain 25 pistettä.

Sundbergin jälkeen kilpailun paras suomalainen oli Arttu Saari, joka sijoittui viidenneksi. Saaren ja Wibergin väliin mahtui kisojen toinen ruotsalaiskuljettaja Mathilda Wiberg.

 

Tulokset

 1. Stefan Arand (EST)
 2. Wilhelm Sundberg
 3. Hilmer Wiberg (SWE)
 4. Mathilda Wiberg (SWE)
 5. Arttu Saari
 6. Arthur Sundbäck
 7. Oliver Martin
 8. Jonathan Nyman
 9. Max Möller
 10. Niclas Valio
 11. Netta Kontio