01.09.2022

Grönblom ja Hokka joutuvat jättämään MM-regatan toisen päivän purjehdukset väliin

49er-, 49er FX- ja Nacra 17 -luokkien MM-kisat

Eilen kolmannen purjehduksen ensimmäisellä kääntömerkillä tiimi kaatui toiselta sijalta, jolloin Hokka loukkasi itseään. Tiimi linkutti itsensä maaliin 25:ntenä, jonka jälkeen Hokka siirtyi sairaalahoitoon. Kyseessä on alaraajavamma, murtumia ei löytynyt

Vetäytymispäätöksessä konsultoitiin asiantuntijoita, ja tiimi näki kokonaisuuden kannalta parhaaksi jättää tämän päivän purjehdukset väliin. Ottaen vielä huomioon päivälle luvatut navakat tuuliolosuhteet.

Kyseessä on jo 49er FX -venekunnan neljäs katkonainen kilpailu loukkaantumisen tai sairastumisen vuoksi tällä kaudella.

– Olen pahoillani urheilijoiden ja tiimin puolesta, tämä on luonnollisesti suuri pettymys ja harmitus on kova. Tehtäväni on nyt tukea urheilijoita ja tiimiä, sekä luoda uskoa. Urheilijat ovat muun muassa eilisellä lähtövoitollaan, sekä aiemmalla arvokilpailumenestyksellään (MM-4 ja EM-6) osoittaneet oman nopeuden ja kyvykkyytensä. Näistä naisista kuullaan vielä, sanoi valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko.

49er-, 49er FX- ja Nacra 17 -luokkien MM-kisat jatkuvat tänään Sinem Kurtbayn ja Akseli Keskisen osalta, jotka pitävät toista sijaa Nacra 17 -luokan kokonaistuloksissa.

Tulokset: https://nacra17.org/events/2022-world-championship/#results