19.11.2021

Grönblom/Hokka MM-regatassa neljäntenä, Kurtbay/Keskinen viidentenä

Ronja Grönblom ja Veera Hokka ovat neljän kilpailupäivän jälkeen 49er FX -luokan MM-regatassa Omanissa neljäntenä. Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen kohensivat asemaansa Nacra 17 -luokan kokonaistilanteessa viidenneksi.

– Oli kevyt tuuli, paljon tuulenkääntymiä ja painealueita. Meillä oli haasteita niiden kanssa ja vaikea päivä tänään. Onneksi saimme viimeisessä lähdössä tosi huonon lähdön jälkeen homman toimimaan ja olimme neljänsiä maalissa, Grönblom (lähtösijat 10, 19 ja neljä) kertoo.

Kurtbay ja Keskinen purjehtivat perjantaina sijat yksi, 10 ja kahdeksan.

– Päivän ensimmäinen lähtö oli mahtava. Saimme toteutettua suunnitelmaamme virheettömästi ja johdimme ylämerkillä. Sen jälkeen saimme kasvatettua johtoamme enemmän ja enemmän. Oli tosi hauskaa, Kurtbay viestittää.

– Seuraavissa kahdessa lähdössä suunnitelmamme oli oikea, mutta emme päässeet tekemään, mitä halusimme. Meillä oli haasteita vastatuuliosuuksilla, mutta onneksi olimme nopeita myötätuulilla, Kurtbay jatkaa.

Ville Korhonen ja Edvard Bremer ovat 49erissa sijalla 21. MM-regatta päättyy sunnuntaina 21. marraskuuta.

Suomalaiset luokkiensa MM-kokonaistilanteissa:

4. Ronja Grönblom/Veera Hokka, 49er FX
5. Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen, Nacra 17
21. Ville Korhonen/Edvard Bremer, 49er

Tulokset: https://49er.org/event/2021-world-championship/#49erresults ja https://nacra17.org/events/2021-world-championships/#results