08.08.2019

Formula 4 -veneiden MM-sarja käyntiin Kotkassa – GT30-luokan maailmanmestaruus myös jaossa

Kotkassa ratkotaan 9. elokuuta – 11. elokuuta GT30-rataveneluokan maailmanmestari. Formula 4 -luokassa kilpaillaan kauden ensimmäisistä MM-pisteistä. Mukana on paljon suomalaiskuljettajia.

 

Formula 4 -luokan MM-sarja starttaa Suomen Kotkassa. Mahdollisuus osallistua kansainvälisen tason kilpailuun kotimaassa on houkutellut paikalle paljon suomalaiskuljettajia. Viime kaudella luokan MM-sarjaan osallistui ainoastaan Tuukka Lehtonen, joka sijoittui lopulta pronssille. Hienon kauden ajanut Lehtonen saavutti myös EM-hopean ja SM-kullan.

Kotkassa nähdään ennakkotietojen mukaan myös Jarno Vilmunen, Kimmo Multaniemi, Alec Weckström, Totti Kemppainen, Roope Virtanen, Saku Rautiainen ja Alexander Lindholm (kuvassa).

Lehtonen on luonnollisesti myös Kotkassa yksi suurimpia suosikkeja, mutta myös muilla suomalaisilla on hyvät mahdollisuudet kärkipään sijoituksiin. Esimerkiksi Race WKND! -nimellä kulkevaa SM-sarjaa johtaa kolmen osakilpailun jälkeen Lindholm, jonka veneen on rakentanut hänen isänsä Jan-Erik Lindholm, myös kilpaveneilyn MM-mitalisti.

Hänen mielestään Alexanderin kausi on sujunut yllättävänkin hyvin. Jan-Erik sanoo vauhdin olevan erinomaisella tasolla ja ennen kaikkea lähdöt ovat parantuneet viime vuodesta.

– Alexander on saavuttanut kolmessa SM-osakilpailussa kaksi voittoa ja yhden kakkossijan. Hän johtaa sarjaa kymmenen pisteen erolla seuraavaan, joten asetelmat ennen viimeistä SM-osakilpailua ovat hyvät, Jan-Erik kertoo.

MM-sarjassa Lindholm aikoo osallistua vain Kotkan osakilpailuun. Tavoitteena on pysyä ehjänä ja sijoittua kuuden parhaan joukkoon.

– Taso tulee olemaan kova. Pahimpia vastustajia lienevät Morgan Jernfast, Tuukka Lehtonen ja Nikita Lijcs. Mielenkiintoinen viikonloppu tulossa, sanoo Jan-Erik.

 

Suomalaiset hakemaan menestystä GT30-luokassa

Suomella on suuri edustus Kotkassa myös pienemmän rataveneluokan MM-kisoissa. GT30-maailmanmestaruudesta lähtevät ennakkotietojen mukaan taistelemaan Tino Lehto, Arttu Saari, Jenni Rantala, Noel Vänttinen, Kimi Eskelinen, Joona Tikka, Tino Seppälä ja Sami Reinikainen.

Viime kaudella SM-sarjaa hallitsi Jarno Vilmunen, joka osallistuu Kotkassa nyt F4-luokan kilpailuun. Tämän vuoden SM-sarjassa muun muassa Vänttinen on esiintynyt todella vahvasti.

Noel Vänttinen lähtee kovin odotuksin Kotkan MM-kisoihin.

 

 

– Kausi alkoi hienosti Rauman SM-osakilpailussa. Aika-ajon kolmas sija kirkastui lopulta voitoksi. Pääsin juhlimaan voittoa myös seuraavassa osakilpailussa Jyväskylässä, Vänttinen sanoo.

Kuopiossa käyty edellinen SM-osakilpailu jäi Vänttiseltä kokonaan ajamatta teknisten ongelmien vuoksi. Kotkan arvokilpailuun hän lähtee intoa täynnä.

– Hyvillä mielin lähdetään Kotkan kilpailuun. Kovia kanssakilpailijoita on tulossa Suomesta ja maailmalta. Odotan innolla viikonlopun kisaa. Kaiken toimiessa palkintosija on tavoitteeni, kertoo Vänttinen.

Virolaiskuljettajat ovat suomalaisten ohella olleet GT30-luokassa todella vahvoja viime vuosina. Sama trendi jatkunee Kotkassa, jonne myös Viro lähtee suurella joukkueella.

Kotkan Merikeskus Vellamon edustalla ajettava kisaviikonloppu starttaa ajotapahtumien osalta lauantaina 10. elokuuta. Edellä mainittujen F4- ja GT30-luokkien lisäksi Kotkassa ajetaan GT15- ja SJ10 -junioriluokkien kansalliset kilpailut.