09.06.2017

Formula 350: Rytkönen maailmanmestaruustaistoon

Formula 350 -luokan maailmanmestaruuskilpailut ajetaan tulevana viikonloppuna Puolassa. Suomalaisista mukana on hallitseva MM-hopeamitalisti Ilkka Rytkönen.

Hänen tiiminsä oli viime viikonloppuna Italian Boretossa testaamassa venettä ja kuljettajaa tulevia kisoja varten.

– Uusi vene (Trombetta Composite boat) valmistui noin kuukausi sitten Italiassa ja pääsimme vihdoin testaamaan sitä, Rytkönen kertoi.

Veneen pohjamuotoja on paranneltu entisestään, jotta paras mahdollinen balanssi saataisiin aikaiseksi. Viime vuoden vene käyttäytyi hieman levottomasti käännöksissä ja nyt ensimmäisen testin jälkeen tulokset olivat odotettuja. Vene oli huomattavasti rauhallisempi ja vakaampi. Poijukäyttäytyminen parantui myös.

– Ajoimme kaksipäiväiset testit ja olen erittäin tyytyväinen uuteen veneeseen. Nyt kun vielä saadaan uusi kone kisoja varten niin alkaa olla kaikki paketissa. Tavoitteena on totta kai kirkastaa viime vuoden MM-hopeamitali kultaiseen. Tiukkaa se tulee olemaan, sillä jokainen on parantanut viime vuodesta vauhtia ja muutama uusi kuljettaja tulee myös mukaan.

Viikonlopun aikataulu on seuraavanlainen: Lauantaina ajetaan harjoitukset, aika-ajot sekä 2 kilpailustarttia. Sunnuntaina harjoitusajot sekä 2 kilpailustarttia. Neljästä startista, kolme parasta lasketaan lopputuloksiin.

Lähde ja kuva: VRP Racing/Ilkka Rytkönen