01.07.2019

Formula 2 -veneiden MM-avaus Liettuassa oli suomalaisittain dramaattinen

Kalle Viippo lähti uransa toiseen Formula 2 -kauteen suurin odotuksin. Liettuan MM-sarjan avaus oli hänelle samanaikaisesti hurjan epäonninen, mutta silti onnekas.

Ennen avausviikonloppua Suomen Kalle Viippo uhkui itseluottamusta ja odotukset alkavaan kauteen olivat suuret. Hän sanoi viime kautta vaivanneiden sähkövikojen olevan taaksejäänyttä elämää. Viippo oli tiiminsä kanssa uusinut veneensä sähköpuolen täysin uusien liittimien voimin. Lisäksi veneen painoa saatiin hilattua alaspäin ja siitä saatiin tasapainoisempi. Viippo sanoo myös itse olevansa fyysisesti viime kautta paremmassa kunnossa.

Viime kausi oli hänelle debyyttikausi uudessa luokassa ja vaikka tulokset jäivät keskinkertaisiksi, niin Viippo pitää kaudesta saatua tietotaitoa erityisen arvokkaana.

Liettuan MM-sarjan avaus jäi lopulta suomalaisittain harmittavan lyhyeksi. Lauantaina 29. kesäkuuta Viippo valmistautui hakemaan uransa parasta aika-ajoa F2-luokassa, mutta toisin kävi. Hän ajoi omien sanojensa mukaan äärirajoilla, kun haastavista tuuliolosuhteistaan tunnettu Kaunas näytti suomalaiskuljettajalle tylyn puolensa. Vene haukkasi tuulta alleen ja Viippo joutui matkustajaksi omassa veneessään. Hurja ilmalento jätti suurilukuisen yleisön haukkomaan henkeään.

Vene meni todella huonoon kuntoon, mutta epäonnekas tilanne sisälsi paljon myös onnea. Tilanteessa oli elementit johonkin paljon pahempaankin. Lopulta Viippo selvisi jalkavammalla, jonka hän uskoi saaneensa jäätyään jalastaan jumiin veneestä poistuessaan. Vamma ei näillä näkymin estä kuitenkaan häntä osallistumasta jo kalenterin seuraavaan kilpailuun.Kuvan mahdollinen sisältö: taivas, ulkoilma ja vesi

– Jalka tuntuu jo paremmalta ja kuntoutuu seuraavaan kisaan, mutta pitää sitä vähän varoa. Veneessä on paljon korjailtavaa, mutta valmistajan kanssa on jo sovittu, että se otetaan pikimmiten työn alle, Viippo sanoo.

Vaikka kisaviikonloppu jäi lyhyeksi, niin Viippo ehti nähdä jo vauhtipotentiaalin kasvun. Hänen mukaansa paikka kymmenen parhaan joukossa olisi ollut todennäköinen ja pettynyt kuljettaja harmitteli tapahtunutta, kun todellinen huippuvauhti alkoi juuri löytymään.

Viippo on kääntänyt katseensa jo seuraavaan kilpailuun ja revanssiin Liettuasta. Euroopan mestaruuskilpailut ajetaan 20.–21. heinäkuuta Liettuan Zarasaissa.

– Hyvillä mielin lähden kohti EM-kisoja, vaikka edelleen harmittaa valtavasti. Vauhti kuitenkin on ja koitetaan löytää sitä vielä lisää, kertoo Viippo.

Liettuan MM-sarjan avauskilpailun voitti Team Abu Dhabin Rashed Al Qemzi ja toiseksi tuli Daniel Segenmark. Kolmannen paikan valtasi Ferdinand Zandbergen. Kilpailu tarjosi paljon draamaa ja ennen kaikkea Tobias Munthe-Kaasin kohtalo oli tyly. Uransa ensimmäisessä Formula 2 -luokan osakilpailuvoitossa kiinni ollut norjalaiskuljettaja sai yhden kierroksen rangaistuksen osuttuaan ratamerkkiin.

Kuva ilmalennosta: Chris Davies