21.07.2019

Formula 2 -veneiden EM-kisat suomalaisittain epäonniset

Formula 2 -veneiden Euroopan mestaruus ratkaistiin viikonloppuna Liettuan Zarasaissa. Suomea kisoissa edusti tuttuun tapaan Kalle Viippo, jonka viikonlopun pilasivat tekniset murheet.

Kalle Viippo lähti toiveikkaana Liettuan EM-kisoihin dramaattisen MM-sarjan avauksen jälkeen. Myös tuolloin kilpailu ajettiin Liettuassa, mutta Kaunasin kaupungissa. Viippo ajoi rajun onnettomuuden harjoituksissa ja hänen veneensä koki pahoja vahinkoja.

EM-kisat alkoivat suomalaisittain varsin positiivisesti. Viippo oli hyvässä vauhdissa aika-ajoissa ja sijoittui tasaisessa mittelössä kahdeksanneksi. Ensimmäiset kaksi kilpailulähtöä toivat hänelle yhdeksännen sijan.

Kolmannessa erässä Viippo oli 11. ja viimeistä hän ei enää ajanut.

– Moottorissa on vettä ainakin suuttimissa, mutta mahdollisesti muuallakin. Ongelmat alkoivat jo lauantaina. Tehot hiipuivat päivän mittaan. Aika-ajoissa vielä pärjäsi jotenkin, mutta ei sillä sunnuntaina enää päässyt juuri mihinkään, sanoo Viippo.

Viime kaudesta alkaneen Formula 2 -uransa ajan useista teknisistä ongelmista kärsinyt Viippo joutui jälleen pettymään. Suomalaiskuljettaja seurasi kisojen viimeisen lähdön tiiminsä kanssa sivusta.

– Olisi kyllä kiva, jos onnikin olisi välillä myötä. Pikkuhiljaa rupeaa kyllä nämä vastoinkäymiset riittämään, mutta ei tässä voi muuta kuin yrittää koko ajan parhaansa ja toivoa onnen kääntyvän joku päivä, Viippo kertoo.

Suomalaistiimillä olisi ollut käytettävissä toinenkin moottori, mutta he eivät lauantaina sitä vaihtaneet ja sunnuntaina sen suhteen oli jo myöhäistä.

Viipon kausi jatkuu kahden viikon päästä, kun MM-sarjassa on vuorossa Norjan osakilpailu. Sinne tiimi vaihtaa veneeseen uuden moottorin huollettuna. Suomalaiskuljettaja löytää kaiken pettymyksen keskeltä myös pientä positiivisuutta.

– Ennen tätä kisaa emme ehtineet testaamaan, kun parsimme veneen kuntoon. Nyt ehdimme testaamaan ennen Norjan MM-osakilpailua, sanoo Viippo.

Zarasain EM-kisat voitti kotiyleisön riemuksi liettualainen Edgaras Riabko. Hopealle ylsi Latvian Uvis Slakteris ja pronssille ajoi Tobias Munthe-Kaas Norjasta.