28.05.2018

Formula 2 -luokan Liettuan avausviikonloppu kulki italialaiskomennossa – Kalle Viippo jäi niukasti ulos kilpailusta

Formula 2 -moottoriveneluokan MM-sarja alkoi viikonloppuna Liettuan Kaunasissa. Italian Alberto Comparato hallitsi avausviikonloppua suvereenisti. Kalle Viippo karsiutui kilpailusta.

 Alberto Comparato voitti F2-luokan MM-avauksen. Vasta 20-vuotias italialainen ajoi lauantain aika-ajoissa paalupaikalle ja dominoi tapahtumia myös sunnuntain kilpailussa. Kaudella 2015 Comparato ajoi Formula 4 -luokan maailmanmestariksi ja siirtyi tämän jälkeen F2-luokkaan. Alku suuremmassa luokassa oli hänelle vaikea, mutta tällä hetkellä Comparato on yksi sarjan ehdottomista mestarisuosikeista.

Myös Kalle Viippo ajoi vielä viime kaudella Formula 4 -sarjaa ennen siirtymistään F2:iin. Comparaton tavoin myös Viippo koki luokkavaihdon haasteet Liettuan vesillä.

MM-sarjan 29 kuljettajaa jaettiin kolmeen lohkoon aika-ajojen ensimmäiseen vaiheeseen. Jokaisen lohkon viisi nopeinta etenivät jatkoon. Viippo karsiutui omasta lohkostaan, mutta pääsi yrittämään kisapaikkaa vielä sunnuntain keräilyerän kautta.

Keräilyerän viidelle nopeimmalle oli tarjolla paikka sunnuntain osakilpailuun. Viippo jäi erässä kuudenneksi eli karsiutui niukimmalla mahdollisella tavalla.

– Aivan siinä viimeisen finaaliin päässeen perässä tulin maaliin. Kisaan en päässyt, mutta pääsin ajamaan porukassa paljon. Se avasi silmiä ja osaan nyt varautua tulevaan, Viippo sanoo.

Hän kärsi viikonlopun aikana lievistä teknisistä murheista. Sunnuntaiaamuna talli havaitsi ongelmia moottorissa.

– Vaihdettiin vähän osia ja saatiin se lopulta kuntoon. Ajat rupesivat heti olemaan parempia kuin aika-ajossa, mutta vähän turhan myöhään, kertoo Viippo.

Suomalaiskuljettaja näki alle hänen odotustensa menneessä kisaviikonlopussa paljon myös hyvää. Viippo kertoo, että kilpailutuntuman saaminen on tässä kohtaa kaikista tärkeintä.

– Verrattuna Formula 4 -luokkaan vauhtia on enemmän ja reagointiaikaa vähemmän. Kärkikuljettajia on oikeastaan noin kaksikymmentä. Taso on kova ja tasainen.

Kalle Viippo Racing -talli valmistautuu kotoisissa maisemissa seuraavaan osakilpailuun. Viipon mukaan harjoittelu jatkuu saman tien Suomessa ja katseet käännetään Tanskan Aalborgissa 15. kesäkuuta ajettavaan MM-sarjan toiseen osakilpailuun.

 

 

Tulokset

 1. Alberto Comparato (ITA) 38 laps

 

 1. Edgaras Riabko (LIT) @3.47sec

 

 1. Stefan Hagin (DEU) @4.91sec

 

 1. Rashed Al-Qemzi (UAE) @19.03sec

 

 1. Tobias Munthe-Kaas (NOR) @21.10sec

 

 1. Brent Dillard (USA) @21.81sec

 

 1. Daniel Segenmark (SWE) @27.16sec

 

 1. Duarte Benavente (PRT) @31.97sec

 

 1. Oskar Samuelsson (SWE) @44.85sec

 

 1. Mette Bjerknaes (SWE) @48.47sec

 

 1. Frode Sundsdal (NOR) @52.31sec

 

 1. Johan Österberg (SWE) L1

 

 1. Owen Jelf (GBR) L1

 

 1. Ola Pettersson (SWE) L1

 

 1. Uvis Slakteris (LVA) L1

 

 1. Philippe Tourre (FRA) L2

 

Rashed Al-Tayer (UAE) DNF

 

Bimba Sjöholm (SWE) DNF

 

Héctor Sanz Lopez (ESP) DNF

 

Ferdinand Zandbergen (DEU) DNS

http://www.f2worldchamp.com/

 

Kuva: Pia Viippo